€ 47,96 bij tink.nl

Imou Cruiser 2 3K Review

14 juli 2023, laatste update op 18 juli 2023, 341 views Rapporteer
Product geleend 0

De afgelopen weken heb ik de Imou cruiser 2 3K mogen testen en dat heeft een aangenaam verraste gebruiker opgeleverd. Persoonlijk was ik niet echt bekend met dit merk en was dan ook wat skeptisch tegen de kwaliteit hiervan, zeker gezien de relatief lage prijs. Maar het tegendeel is waar, de camera wordt geleverd met veel functies en levert ook nog eens een goede kwaliteit aan beeldmateriaal op.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Eenvoudige installatie
  • Veel functies

Minpunten

• Alleen 2,4gHz

De installatie van de camera verloopt eenvoudig. De camera eerst bevestigen op de gewenste plek en dan aansluiten met het bijgeleverde snoer en voeding. Voor mij was dit van voldoende lengte. Daarna verliep de installatie verder via de smartphone, waar ik vervolgens ook alles van de camera mee kan instellen en bedienen.

Een aantal positieve zaken die mij opvielen. De camera heeft een grote mate van bewegingsvrijheid, waardoor ik een groot gebied kan monitoren. De beelden die het oplevert zijn van goede kwaliteit, zelfs als het nacht is. Opslag kan via SD-kaart, cloud of netwerk verlopen. In mijn geval heb ik gekozen voor de mogelijkheid via de SD-kaart. Er zijn ook diverse AI-functie in te stellen, zoals het volgen van een persoon. Daarbij merkte ik wel dat het wat schokkerig verloopt, dus dat was niet perfect. Wel leuk dat het een functionaliteit is.

De camera werkt alleen via het 2,4GhZ werkt en niet via het 5gHz netwerk, dit had wat meer bandbreedte kunnen opleveren op de korte afstanden. Al met al ben ik wel een tevreden gebruiker.

Heb jij ook een Imou Cruiser 2 3K?

5 GHz verbinding levert geen betere beeldkwaliteit op hoor. Dan zou je alleen meer bandbreedte hebben om de beelden vloeiend door te sturen. Maar 2,4 GHz is genoeg om al het beeld dat deze camera kan leveren (5 megapixel, 3 K) door te sturen a 25 frames per seconde. Inclusief geluid.

5 GHz wil vooral zeggen dat je nog minder signaal sterkte overhoud over een langere afstand en dat is zelfs bij 2,4 GHz bij deze camera al erg brak.
Je hebt inderdaad helemaal gelijk!