€ 199,- bij Dustin

Alta Labs AP6-Pro Review

13 juli 2023, laatste update op 13 juli 2023, 740 views Rapporteer

Mooi spul, alleen montage plaatje moet nog even anders ;-)

Pluspunten

• Super snelle handover tussen meerdere accesspoints
  • Mooi ontwerp
  • Meerdere netwerken met 1 netwerk (zie review)
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Design van montageplaat is niet heel handig

Kennelijk als 1 van de eerste deze accesspoints gekocht. Was ter vervanging van 2 Ubiquiti NanoHD's. Wij wonen in een appartement met veel "storende buren met wifi" en heel veel beton.

Installatie werkt super makkelijk met de app op mobiel, accountje aanmaken en zodra de AP's stroom krijgen zijn ze direct te koppelen met je account. Vanuit dat account regel je verder het instellen.

De mooiste feature vind ik dat je met 1 SSID meerdere netwerken kunt opzetten door middel van verschillende wachtwoorden. Dus 1 netwerknaam en een wachtwoord voor het gezin met alle toegang en een wachtwoord voor gasten waarmee men alleen internettoegang krijgt.

Het account van de app kun je ook online gebruiken en waar dan ook vandaan inloggen om je netwerk te checken / beheren.

Ben er erg blij mee!

Enige nadeel is dat de montageplaat een beetje teveel design bevat waardoor de kabeldoorvoer een beetje lastig is.

Heb jij ook een Alta Labs AP6-Pro?

En werkt het ook zonder account? Zelf heb ik nog nooit de behoefte namelijk gehad als ik in de trein zit bijvoorbeeld mijn thuis netwerk te beheren.
Nee, dat account heb nodig om de boel in te richten. Maar heb ergens gelezen dat je de “controller” tzt ook zelf kunt draaien. Wellicht een Raspberry of iets dergelijks als je het inhouse wilt houden.