€ 389,- bij bol Plaza

Philips Brilliance 346P1CRH/00 Zwart Review

iAR
12 juli 2023, laatste update op 12 juli 2023, 439 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik zocht een monitor voor zowel mijn werklaptop als Macbook met als voorwaarde: zo weinig mogelijk kabels. Dat is min of meer gelukt... maar met concessies.

Pluspunten

• Ingebouwde speakers, mic en webcam
  • KVM switch (die werkt met draadloze apparatuur)
  • Prima bouwkwaliteit, hetzij wat gedateerd
  • Prettige grootte, curve en helderheid
  • Opladen aangesloten apparaat (via usb-c)

Minpunten

• Beperkte aansluitmogelijkheden, een van elk: hdmi, usb-c en dp
  • "Goedkoop" plastic webcam-uitklap geval
  • Lage resolutie/ppi
  • OSD (en bediening) uit het jaar 0
  • Zeer grote voet
  • Kantoor kwaliteit/bouw

2 van 5 sterren (Slecht)
Het grootste manco is dat er maar één usb-c poort op zit, dus je moet het andere apparaat aansluiten met een combinatie van hdmi/DP en usb-a. Er moet dan dus ook nog weer een lader aangesloten worden, wat direct al weer een kabel wir-war veroorzaakt (precies wat ik niet wilde). Er is ook geen kabelklem of goot in de voet verwerkt, ik heb dus alsnog 4 kabels over het bureau lopen.
Waarom niet een tweede usb-c poort, Philips?

Daarnaast is het OSD met bediening niet meer van deze tijd. Je kunt ook niet de poorten die je niet gebruikt uitschakelen (zoals displayport in mijn geval) zodat je er dus steeds wel doorheen moet bladeren.Kom op Philips, had hier wat meer aandacht aan besteed (bijvoorbeeld dedicated input knoppen om snel te schakelen).

De monitor is verder erg prettig in gebruik, prettige curve, perfecte grote en voor Windows/werkdoeleinden een resolutie die je gewend bent.
In vergelijking met een Mac is het een enorm wennen, ineens heeft een Mac ook zichtbare pixels.

Al met al ben ik niet erg tevreden maar er zijn geen andere schermen, zoals ik kon zien, die beter waren. Gelukkig kon ik het scherm declareren bij mijn werk. Anders had ik hem niet gehouden.

Heb jij ook een Philips Brilliance 346P1CRH/00 Zwart?