Bij gebrek aan reviews voor de ax750 heb ik er maar een gemaakt.
Specs
80+ Gold
750W op 1 12V lijn
4+4 pin cpu + 4x Pci-e 6+2 (2e 4+4 cpu gedeeld met pci-e)
Uitgebreid:
Reden van aanschaf
Omdat m'n oude voeding besloot de geest te geven had ik een nieuwe nodig. Ik wou in ieder geval een kwaliteitsvoeding, 80+ gold als het even kon. Nu heb ik niet zo veel vermogen nodig met m'n huidige pc maar als je 80+ gold wilt ben je sowieso meer dan 100 euro kwijt. Ik dacht er eerst aan om een Seasonic X-560 of X-650 (maar 15euro meer) te kopen. Dit vanwege een aantal zeer positieve reviews op andere sites en ook vanwege de (schijnbaar uitstekende) "San Ace" fan die zo wordt geregeld dat hij stilstaat bij lage belastingen, zodat je geen onnodig herrie hebt. Op verschillende sites is te vinden dat de corsair ax'en stiekem ook X serie seasonics zijn. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de corsair omdat die 7 jaar garantie geeft in plaats van de 5 van de seasonic.
[img=620]8uHVgWce[/img]
Met google kan je mooiere foto's vinden, maar hier kan je daadwerkelijk de aansluitingen zien.
Echt een Seasonic?
M'n huisgenoot heeft een X-650 dus ik kan even ingaan op de overeenkomsten en verschillen. Ze zitten allebei in een onzinnig "fluelen" zakje. Hebben allebei een etui voor de kabels. Ze hebben ook allebei de san ace fan, tenminste, voor zover ik kan zien. San aces hebben de sticker op de onderkant en ik ga niet m'n garantie ondermijnen om die sticker te zien. Ik heb ook even aan de bladen gevoeld, de fan loopt extreem soepel en er is geen speling te voelen. Ze pronken ook allebei met de "patented hybrid silent fan control", blijkbaar zit er toch iets meer achter dan alleen wat temperatuurschecks. Onderhuids zijn er waarschijnlijk ook wel wat verschillen aangezien de AX'en gebaseerd schijnen te zijn op de nieuwe Seasonic lijn die op 60 eindigt, de X560/X760/X860, maar de X760 is zover ik weet nog niet uitgebracht.
[img=620]39Zm79R3[/img]
Een San Ace as far as I know. JohnnyGuru heeft de ax850 uit elkaar gehaald, de fan ziet er hetzelfde uit.
Stil
Ik heb getracht de "patanted hybrid silent fan control" even te testen en de fan gaat inderdaad uit als je pc een tijdje idle is. Bij belasting komt de fan langzaam op toeren en bij idle gaat hij net zo langzaam weer uit. De fan van deze voeding is de stilse fan in m'n pc. Ik heb geen flauw idee hoe de fan klinkt bij vol vermogen aangezien m'n pc echt niet bij de 750 Watt in de buurt gaat komen.
Kabels
Het enige merkbare verschil tussen de Corsair en de Seasonic zijn de kabels. De kabels van Corsair zijn niet allemaal gesleeved, die van Seasonic wel. 1 van mijn kabels ging trouwens pas met veel moeite de voeding in. Voor de processorvoeding levert Corsair 2 4+4 kabels mee, ze hadden wat mij betreft beter een 8 en een 4+4 kunnen leveren. 1 van de 4+4 ging trouwens maar moeizaam in de goede positie op het moederbord omdat de stekker te dicht op de sleeve zat, ik heb ze natuurlijk niet allebei nodig, maar wat betreft kabels heeft Seasonic het dus beter voor elkaar.
Als je overweegt om een goeie voeding te kopen en het mag wat kosten dan zou ik deze zeker overwegen. Hij is stil, krachtig genoeg voor nagenoeg elk systeem en heeft 7 jaar garantie. Het enige minpuntje is dat de kabels soms wat tegenstribbelen, dus als je je pc regelmatig overhoop haalt kan je misschien beter een Seasonic kopen.
Kitguru review:
JohnnyGuru review AX750: