Slide Universeel Slim Gordijnsysteem Pro Review
6 juli 2023, laatste update op 6 juli 2023, 467 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb een bestaande gordijnrails en gordijnen op maat. Ik wou die verder niet vervangen of aanpassen dus kwam ik uit op Slide. Ontstaan uit een startup in Amsterdam.
Mooi innovatief en degelijk product uit Nederland.
Pluspunten
- Makkelijk te installeren
- Hoge kwaliteit
- Goed werkende app
- Lokale/cloud API beschikbaar
- Goede support die snel reageert
Minpunten
- Niet goedkoop maar wel kwaliteit
Het installeren van de Slide op de gordijnrails ging erg eenvoudig en er zijn gedetailleerde instructievideo's beschikbaar op hun website als het nodig mocht zijn. Installatie met de app ging probleemloos. Na een aantal vragen of het gordijn links, rechts of in het midden hangt kon ik de Slide probleemloos aansluiten op mijn WIFI netwerk.
Het eerste wat de Slide doet is een kalibratie om de begin en eindpunten van het gordijn te ontdekken. Dit ging probleemloos en ik kon na een aantal minuten mijn gordijnen al bedienen met de app. Je kan de snelheid van de motor instellen etc. De Slide heeft diversen integraties met een aantal huisautomatiseringssystemen. Ik heb hier HomeSeer waar toen nog geen integratie voor was. Support heeft mij een document gestuurd hoe ik de lokale API moest aanspreken. Dit was eenvoudig met een script te doen. Nu werkt het prima samen met mijn huisautomatisering. 's morgens gaan ze automatisch open als ik uit bed kom en 's avonds gaan ze weer dicht. Als je ze handmatig wilt openen/dichtdoen dan is het een kwestie van het gordijn handmatig open/dicht schuiven. Slide detecteert dit en gaat dan automatisch open/dicht.
Na 2,5 jaar had ik een probleempje met de motor. Eigenlijk buiten garantie maar dit hebben ze gratis gerepareerd onder coulantie.