LG UltraGear OLED 45GR95QE-B Zwart Review

6 juli 2023, laatste update op 6 juli 2023, 761 views Rapporteer

Ik kan leven met de lage PPI, want wilde dit scherm enkel voor sim racing gebruiken. Op de zitafstand zie ik de lage PPI nauwelijke. Helaas zijn er heel wat andere problemen met dit premium scherm dat ervoor zorgt dat het de 1500-1600 euro zeker niet waard is. Sub 1000 was een betere prijs geweest met deze kwaliteit.

Pluspunten

• Formaat en curve voor gaming
  • Snelle responsetijd
  • Contrast

Minpunten

• Kleuren erg grauw
  • Antireflectiecoating korrelig
  • Extreem veel banding (strepen)

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Heb jij ook een LG UltraGear OLED 45GR95QE-B Zwart?

Die verticale strepen lijkt mij toch abnormaal, zelfs voor een goedkoop scherm.
Heb je jouw exemplaar eventueel omgeruild?
Ik heb er weinig vertrouwen in. Dit voelt weer als de eerste OLED tv die ik kocht, al heel wat jaren geleden. Paneel loterij, soms heb je geluk, maar meestal heb ik pech. Een model OLED tv van LG is zelfs vijf keer omgeruild vanwege dit soort vlekken en strepen.

Je monitor is duidelijk defect...
Dit, niet sure waarom iemand het scherm zou blijven gebruiken nadat er zulke duidelijke strepen overheen lopen .. dat is geen normale banding.
Dat ziet er niet goed uit, ik heb hetzelfde scherm maar bij mij ziet alles er perfect uit.
Ja en alleen de PPI is laag, maar niet storend.

Je zal waarschijnlijk al van alles geprobeerd hebben met de instellingen.
maar zou hem toch ruilen, want die foto's zien er niet uit.

dit al geprobeerd ?

[Reactie gewijzigd door bZrk62 op 23 juli 2024 09:28]

Wat voor troubleshoots heb je uitgevoerd? ander device aansluiten of andere kabel gebruiken en daarna zelfde resultaat? In dat geval lijkt me dat je exemplaar defect is. Ik zou dan niet begrijpen waarom je genoegen neemt en geen gebruik maakt van RMA...

''Dacht dat ze dit onderhand wel opgelost hadden. Maar niet dus. Kunt beter naar een ander scherm kijken.
Vind de kleuren ook erg grauw. Mijn 10 bit Dell schermen en laptop hebben mooiere en meer verzadigde kleuren. Dit voelt echt als een stap tien jaar terug in de tijd.''

Redelijk simpele uitspraak als je niet eens zeker weet of je scherm doet wat het moet doen.
Grauwe kleuren hoogstwaarschijnlijk vanwege (s)rgb kleurenmodus. Dus software/configuratie issue.