ASUS VivoBook Pro 16 K6602ZC-N1107W Review
De Asus Vivobook Pro 16 inch is een indrukwekkende laptop met een doordacht design en krachtige prestaties. Het beschikt over een snelle processor, genoeg werkgeheugen en voldoende opslagruimte. De laptop kan zware taken aan, waaronder gamen en videobewerking. Het 16-inch Oled scherm biedt fantastische kleuren en vloeiende beeldovergangen.
Hoewel de bijgeleverde voeding wat groot is, en de laptop aan de zware kant laadt de accu lekker snel op.
Pluspunten
- Oled Scherm
- voldoende werk geheugen
- i7 processor
- Bouw Kwaliteit
- Goede toetsenbord
- Accuduur
Minpunten
- Groot oplader
- Geluid
- Muispad zonder scheiding
• Algemene beoordeling
De Asus Vivobook Pro 16 inch is een mooie laptop met een doordacht design, en een degelijke bouwkwaliteit. Super snel en draait makkelijk grote programma's, games en programma's zoals Adobe Premiere zijn geen enkel probleem, wel zit je tegen zijn top aan als je de hoogste settings gebruikt.
Het Oled beeldscherm is fantastisch!! Kleuren spatten van het scherm en het contrast verschil met andere schermen is duidelijk zichtbaar.
Het bekijken van films en videobestanden vindt ik het sterkste punt van deze laptop.
Het is een uitstekende keuze voor mensen die een snelle laptop zoeken als desktop vervanger.
Toetsenbord voelt prettig aan met genoeg travel en een nummerieke pad, ook het 16 inch scherm draagt hierbij aan.
Minder geschikt vind ik de laptop als dagelijkse reisgezel, daarvoor is het te log, te zwaar en de adapter te groot om overal naar toe te dragen.
Het geluid vond ik ook wel tegenvallen, vooral lage tonen doen de speakers ploppen.
Maar zoek je een laptop voor thuis, en heb je een paar goede desktop speakers liggen,
Dan is de Asus Vivobook Pro een absolute aanrader !!
• Kwaliteit geluidsweergave
Het geluid is echt de zwakke punt van deze laptop, je kunt van een laptop niet veel eisen natuurlijk. Maar er is wel beter op de markt,
• Bouwkwaliteit en afwerking
Bouwkwaliteit is erg goed, laptop voelt solide aan.
oogt zakelijk strak, en heeft een mooie afwerking het Asus logo aan de bovenzijde maakt m erg herkenbaar.
• Gebruiksgemak
Ben zelf erg fan van een verlichte toetsenbord, hoe hebben we ooit zonder gekund.
• Featureset
16:10 OLED display met een native resolutie van 3840 x 2400, NVIDIA GeForce RTX 3050 , i7-12650H Processor 2.3 GHz.
• Beeldkwaliteit
Dit is een mijn eerste laptop met een Oled scherm en ben zodanig onder de indruk dat mijn volgende laptop er een heeft, must have!
• Ergonomie
Goede toetsenbord met genoeg travel, ook zitten de toetsen wat verder uit elkaar.
De losse numpad maakt het af.
• mobiliteit en accuduur
De Laptop is voor mij te zwaar, elke dag naar kantoor sjouwen zou op den duur een last worden. Ook de adapter is erg groot, de accuduur is meer dan prima, kwam zelf tot 8 uur aan normale gebruik.
• Prestaties
Laptop is uitgerust met een i7-12650H Processor 2.3 GHz, dit is ruim voldoende voor wat zwaarder gebruik. vindt het een ideale laptop voor amateur fotografen en Youtube hobbyisten.
• warmte- en geluidsproductie.
Met normaal gebruik merk je niks van de warmte ontwikkeling, je moet de laptop echt pushen wil de ventilator aanslaan.
• Installatieproces
Stoor me ontzettend aan het verplichte microsoft account vereiste,
Je deelt zo ongewilde toch gegevens die ik niet perse wil delen.
Ook het herstellen naar fabrieks setting duurde erg lang.
• Prijs
Met een prijs rond de 1299, is het marktconform een koopje zal ik het niet noemen.