€ 1.400,74 bij Amazon.nl Marketplace

BenQ DesignVue PD3220U Zwart Review

5 juli 2023, laatste update op 16 september 2023, 405 views Rapporteer

Het zijn prachtige schermen om te zien en ze geven geweldig beeld. De externe hockeypuck is ook ideaal om even snel te wisselen van instellingen.

Helaas heb ik er wel flink wat problemen mee gehad. Al zijn inmiddels beide schermen vervangen door een nieuwer model en hierbij zijn alle problemen (tot nu toe) opgelost.

Pluspunten

• KVM switch
  • Thunderbolt 3
  • Mooie en accurate kleuren
  • Dunne randen
  • Handige bediening via puck

Minpunten

• Verticale lijnen (zwakke interne connector) (vermoedelijk alleen bij de oude/originele revisie)
  • Onhandige KVM bediening
  • Speakers zijn waardeloos

Vanwege de problemen met de schermen heb ik op verzoek van BenQ nogmaals 1 van de schermen teruggestuurd om te laten controleren en wegens hardware defecten is dit scherm vervangen door een nieuw scherm.
Dit heeft nagenoeg alle problemen opgelost, de detectie werkt nu direct probleemloos voor beide schermen, geen defecte lijnen meer in het beeld, etc...

Aangezien inmiddels beide schermen vervangen zijn door een nieuwer model vermoed ik dat de eerdere versies van de schermen problemen hadden die de nieuwere niet meer hebben. Al kan het zijn dat het scherm gewoon defect was en daardoor veel problemen veroorzaakte... lastig te zeggen.

Het KVM systeem met 2 computers blijft alleen niet ideaal aangezien het scherm automatisch terugschakelt naar de computer waar het beeldscherm actief is. Lang verhaal kort... de tweede computer kan je niet via het toetsenbord uit slaapstand/standby/display-power-off halen wat normaal wel zou lukken.
Eenvoudig op te lossen met een extra toetsenbordje of iets maar niet ideaal.

De schermen zijn bij mij meermaals voor reparatie teruggeweest waarbij 1 van de schermen zelfs een keer door een gloednieuwe vervangen is, maar de problemen lijken inherent aan deze schermen.

Midden bij de schermen zit een zwak plek waardoor je soms een verticale lijnen in je beeld ziet. Een beetje duwen aan de achterkant lost dit probleem vaak weer op maar soms is hij hardnekkig.

Het herkennen van de 2 schermen (daisy chained via thunderbolt 3) is bijzonder onbetrouwbaar. Ik heb dit met meerdere laptops geprobeerd, met meerdere kabels, het ding teruggestuurd voor reparatie, etc... Het enige wat een beetje effect heeft is het apparaat uit- en aanzetten. En om het gedrag beter te krijgen helpt het ook om de schermen een tijdje spanningsloos te maken. Niet uitzetten, de stroomkabel moet er echt uit.

De KVM bediening is soms ook erg vervelend. Als je wil wisselen naar de tweede computer waarbij je muis/toetsenbord aangesloten zitten op het scherm dan lukt dit vaak niet. Je kan wisselen, maar de usb verbinding wordt niet snel genoeg opgezet waardoor je het scherm niet kan activeren bij de tweede computer voor de monitor automatisch weer terugspringt naar monitor 1. Eenvoudig op te lossen door een tweede toetsenbord aan computer 2 te hangen, maar bijzonder zinloos uiteraard...

Dit soort problemen heb ik nog nooit gehad met schermen... hiervoor heb ik meerdere series Dell UltraSharp schermen gehad en behalve dat ik na een aantal jaren wilde overstappen naar grotere/betere schermen heb ik nooit een reden gehad om deze te willen vervangen. Ze werken dan ook nogsteeds allemaal probleemloos (afgezien van versleten backlights) tot op de dag van vandaag (de oudste komt uit 2004).

Deze schermen daarentegen voelen als een miskoop. De beeldkwaliteit is prima en als je ze betrouwbaar aangeslingerd krijgt zijn het fijne schermen om mee te werken, maar ze hebben teveel problemen. Ik kan ze echt niet aanraden.

Heb jij ook een BenQ DesignVue PD3220U Zwart?

Beste @Wolfboy,

We willen u bedanken voor het delen van uw ervaring met onze monitoren. We waarderen uw eerlijke feedback en vinden het spijtig om te horen dat u problemen heeft ondervonden met uw monitoren.

We willen u graag mededelen dat het probleem met betrekking tot verticale lijnen en corrupte vlakken eventueel ook heeft kunnen ontstaan vanuit het bronapparaat of de videokabel. We willen u graag uitnodigen om opnieuw contact op te nemen met onze klantenservice, zodat we u een oplossing kunnen bieden op basis van onze bevindingen. Zou u hierbij kunnen vermelden dat wij dit aan u hebben gevraagd op Tweakers.net?

Op de volgende pagina kunt u de opties vinden om contact op te nemen met onze klantenservice

BenQ