Google Pixel 6a Zwart Review

Asdiousdragon
26 juni 2023, laatste update op 9 april 2025, 271 views Product gekocht

Google Pixel 6a Zwart

Zeer goed voor de prijs. doet niet onder voor de concurrentie!

Pluspunten

• zeer goede prijs kwaliteit
  • camera goed
  • cleane interface (stock android)
  • goede batterij

Minpunten

• geen 3,5 mm headphone jack
  • geen slider geluid/trillen/stil
  • knoppen zijn moeilijk

ik kom van de Oneplus Nord 2T 5g, hele goede ervaringen met beide smartphones, het grootste nadeel tegenover Oneplus is dat de google phone geen fysieke slider heeft om hem op stil/trillen/geluid te zetten, het tweede grootste nadeel vind ik dat hij warmer wordt dan de Oneplus Nord 2T. Verder zijn het goede toestellen en ik merk niets op van lag of andere problemen die op deze pagina vermeld staan, moest ik kiezen tussen Google en Oneplus raad ik eerder Google aan voor de software experience en Oneplus als software je minder uitmaakt, als je zoekt naar een 3.5mm jack kan je beter naar een ander merk gaan in deze prijsklasse. De reden van overschakelen is voornamelijk omdat de interface van Oneplus meer en meer chinese looks begint te krijgen en ik hou daar niet zo van en custom ROM's doe ik al een paar jaar niet meer.

Verder is het vervelend dat de aan/uit knop hard ingedrukt moet worden en de plaatsing is ook niet heel logisch, wat wel een pluspunt is met deze gsm is dat alle knoppen aan een kant staan, dit is niet zo bij alle smartphones en maakt per ongeluk screenshots maken onmogelijk.

Edit: ik vind ondanks de negatieve reviews van velen over het batterijleven dat dit vergelijkbaar is of beter dan de concurrentie, voor mij moet een smartphone minstens een volledige dag meegaan zonder opladen tussen door en dit lukt zeer goed, ik heb op het einde van de dag nog best veel batterij percentage over.

Edit 2: de aan/uit knop werkt steeds slechter naargelang de leeftijd van het toestel.

Edit 3: intusentijd heb ik gemerkt dat de volumeknoppen slechter en slechter werken. Ondanks dat de telefoon nog geen 2 jaar in bezit is. het warm worden doet hij gelukkig niet meer dus dat heb ik eruit gehaald bij nadelen. De aan/uit knop werkt ook moeilijker en moeilijker.

Edit 4: de laatste update!
Heb net gekeken bij mijn bestellingen van Coolblue en heb dit toestel nu 1 jaar en 10 maanden. De batterij is merkelijk aan het verslijten sinds 1 maand nu. Als de batterij in jaar 3 te slecht is komt de Pixel 7a, 8a of 9a in huis. Prima toestel geweest maar de knoppen waren altijd van redelijk in het begin een probleem. Voor de rest toptoestel!

Eindoordeel voorheen 4 sterren maar heb het aangepast naar 5. Gezien de problemen die hij heeft overkomenlijk zijn.

Heb jij ook een Google Pixel 6a Zwart?

Vraag & Aanbod

Meer advertenties