€ 1.243,21 bij Amazon.nl Marketplace

Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB Review

20 juni 2023, laatste update op 20 juni 2023, 1.211 views Rapporteer

Betere game prestaties dan de 4080.
Deze beast van een gpu doet perfect aan de verwachtingen!
Jammergenoeg kreeg ik een defect exemplaar van megekko (protective film en antistatsch zakje waren er niet) en dit is ook hun fout. Er waren namelijk artifacten.
Het presteerde onder de normale score op 3DMARK (2000 punten) maar was steeds nog beter dan de 4080. Ookal was het defect.
FPS was een groot pluspunt, 120+ fps op Red Dead Redemption 2 1440p Max setting. (stunning om naar te kijken)
Ik kijk er naar uit dat ik een nieuwe ontvang!

Beter dan verwacht, is zeker prijs waard (€1150)

Pluspunten

• Stil
  • Koelprestaties
  • Kracht
  • RGB

Minpunten

• Beetje tricky om te instaleren

Heb jij ook een Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB?

Ben benieuwd naar hoe stil de kaart is met de kast dicht, hoor verschillende verhalen. Waar ik ook erg benieuwd naar ben is hoeveel FPS je meer hebt dankzij de RGB strip op de bovenkant van de GPU? :+
eigenlijk redelijk stil, als if mijn pc fans op laagste modus zet en luister naar gpu fans hoor ik ze niet boven het geluid van de fans

op max snelheid is het indd beetje noisy, maar met hoofdtelefoon op hoor je het helemaal niet
als u wil kan ik tests runnen

[Reactie gewijzigd door Blqckqut op 23 juli 2024 13:21]

Hoeveel is het vermogen van je voeding? Verbruikt de gpu veel stroom?
op het moment had ik een 750W psu, daarop trok het 460w met +15% power, deze kun je tuurlijk ook limiten

ik geef niet echt om hoeveel power mn gpu neemt, zolang het maar onder 600w blijft

geeft goede fps op lage wattage en hoge, met meer op hoge tuurlijk

heb tijdens 2de deel van de test een 850w gpu gebruikt, werkt even goed
Ooh oke dus een 750w is voldoende. Ja, was aan twijfele welke gpu ik wil kopen want met deze warmte wil ik liefst een zo efficient mogelijke videokaart. Bedankt!
ja raar genoeg werkte het perfect op mn 750w psu MET overclock, echt verassend
Dan is het toch niet zo een grote verbuiker zoals mensen beweren op het internet. Mijn 3070 draait op volle toeren als ik games zoals Diablo 4 of deep rock galatic speel en na een uurtje is mijn kamer al een sauna :'(