Samsung Neo QLED QN90B 43" Zwart Review

17 juni 2023, laatste update op 17 juni 2023, 1.219 views Rapporteer

Is even goed als OLED, maar een stuk goedkoper en daarmee eindigt al het positieve over deze televisie. Je moet veel geduld hebben met het opstarten van de TV, dat zal je niet merken in de eerste week, maar daarna wel.

Pluspunten

• Display is net zo goed als OLED
  • Minder duur dan QLED/OLED

Minpunten

• Tizen is traag
  • Wordt steeds trager
  • Apps lopen vast

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik kocht dit voor de slaapkamer nadat ik een veel goedkoper 43-inch TCL-model had uitgeprobeerd (en geretourneerd) dat veel backlight-bleeding en Motion Clarity-flikkering had, en ik sta versteld van de kwaliteit van het Neo QLED-paneel. Mijn slaapkamer is pikdonker 's nachts en wanneer ik dit ding aanzet en schakel tussen ingangen, gaat het scherm echt uit als een OLED, er is geen backlight bleeding, Mini LED of Local Dimming "zones" die te zien zijn, gewoon een geweldig beeld.

Maar nu het slechte: Na een tijdje gebruiken ben ik nog steeds erg blij met de kwaliteit van het scherm, maar Tizen kan een lange wandeling maken vanaf een korte pier, na ongeveer een week gebruik van de tv werd het de norm om te moeten wachten tot een minuut voordat de TV kan worden gebruikt om een ​​app of invoer te selecteren, omdat het zo lang duurt voordat Tizen volledig is geladen. Dit komt omdat Samsung heeft besloten dat de tv nooit volledig kan worden uitgeschakeld, zodat het Tizen-besturingssysteem gewoon vastloopt met geheugen en open apps-cache of zoiets.

Dit geldt ook voor apps die vastlopen (en dat gebeurt veel te vaak). Er is geen manier om een ​​app geforceerd te stoppen, dus als de app vastloopt, kun je die app niet meer starten vanuit de favorietenbalk, je moet de tv loskoppelen en 30 seconden wachten. Bovendien past "Intelligente regeling" voor beeld de lichtsensor niet toe in een pikdonkere slaapkamer, wat echt dom is, en helemaal niet intelligent.

Degene die Tizen heeft geprogrammeerd gebruiken vast iets anders, want ik zie geen enkele ontwikkelaar trots zijn en deze buggy POS-software dagelijks gebruiken.

Ja, de tv gaat vrijwel meteen aan, maar wat heb je eraan als je de eerste minuut niets kunt doen? Ik zocht online naar manieren om dit op te lossen en het enige dat ik kon vinden is het oude "trek de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit hem dan weer aan, dit wist het geheugen". Wat dacht je van Samsung die software-updates maakt die niet slecht zijn?

Heb jij ook een Samsung Neo QLED QN90B 43" Zwart?

Ik heb nu enkele weken de QN95B 65" en heb weinig tot geen problemen met Tizen, maar mee snel is het niet en Samsung TV Plus wordt ook flink geforceerd.

Ik heb in het menu bij Algemeen > opties voor startscherm > alles uitgezet, dit helpt voor mij.

Ik had hiervoor een LG C9 hangen die nu naar de slaapkamer is gegaan maar LG WebOs werkt een stuk beter. Denk dat Tizen toch wel een van de slechtste is helaas.. kwalijke zaak wel..

Voorheen had ik op de slaapkamer een Samsung tv van een jaar of 4 oud en die had ook Tizen maar dan niet fullscreen en dat werkte veel beter, had ergens gelezen sinds samsung het geupdated heeft en het fullscreen is alles een stuk trager is.

Ik ben verder zeer tevreden met het beeld dat de Samsung laat zien, doet het echt goed voor LED/oudere techniek (voor ons betere keuze momenteel ivm zonlicht, tuin op zuiden en kinderen dus staat veel aan ) maar OLED is uiteindelijk toch beter qua beeldkwaliteit.

[Reactie gewijzigd door DM89 op 23 juli 2024 07:34]

Thanks voor je reactie, yeah ik heb Samsung TV Plus uitgezet, en de andere advies is hou het minimaal met aantal apps in de favoriet balk.
Ik krijg het niet uit, heb de app ook verwijderd en dan nog staat het soms aan.
Ik heb net gekeken, en volgens mij kan het uit als je in all settings > privacy "let me configure" kiest ipv alles accepteren selecteert met Samsung TV Privacy settings.
Met de laatste update (september) is Tizen veel sneller geworden, zelfs na twee weken!