Nokia Streaming box 8010 32GB Review

16 juni 2023, laatste update op 16 juni 2023, 3.386 views Rapporteer

Fraai doosje voor de beginnende androidTV gebruiker, maar voor de ervaren (IPTV) gebuiker is het een complete frustratie! Teveel standaard Android functies zijn verwijderd of geblokkeerd.

Pluspunten

• Kwaliteit algemeen
  • Goed beeld
  • SPDIF uitgang

Minpunten

• USB erg beperkt
  • Veel functies geblokkeerd

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na diverse IPTV boxen uitgeprobeerd te hebben met wisselend resultaat, uiteindelijk ook de Nokia8010 aangeschaft; blij met de algemeen technische kwaliteit, niet een flut bakkie zoals de meeste IPTV boxen!
Maar erg teleurgesteld over de vele geblokkeerde functies in AndroidTV en met name de USB drive beperkingen, ongeacht welk format, of zelfs geformatteerd op het apparaat, USB is altijd read-only!
Behalve als je het als interne storage formatteerd, waarna je ALLES naar de USBdrive moet kopieeren, want onder de apps control zijn alle functies weggehaald om selectief per app aan te geven ofdat je het op USB wil hebben;
Ook raakt het apparaat contact met USB kwijt bij iedere (her)start, er is nl niet aangegeven dat je de low power mode uit moet zetten met de AB, deze setting is alleen beschikbaar bij een volledige factory reset en kan later niet meer worden aangepast in de settings !?!?

Heb jij ook een Nokia Streaming box 8010 32GB?

ik vind problemen met USB-schijf wel ernstig.

misschien domme vraag, maar daai je wel de laatste firmware?
:-) Ik denk dat je de vraag zelf al beantwoord heb, uiteraard!
Inderdaad!

[Reactie gewijzigd door Poulus op 22 juli 2024 14:42]

misschien een idee om core-elec te draaien?
want die ondersteunt dit device.
Dat vind ik een beetje zonde voor de Nokia8010, ik wacht ff af hoe Nokia (otw Streamview) reageert op de ervaringen, heb hen ook direct aangeschreven.
zou wel een idee kunnen zijn voor een andere IPTVbox van Amiko die ik nutteloos heb liggen (om andere "stabiliteits" redenen), maar... die box ondersteunt wel direct schrijven op USB ;-)
Ik trek persoonlijk alle content vanaf een NAS. Read-only is wel apart met 3 USB poorten beschikbaar? Zal er van de week eens induiken de 8010 nu een paar dagen in gebruik.

[Reactie gewijzigd door et36s op 22 juli 2024 14:42]

ik ben benieuwd naar je "duik-actie" :) ivm usb.
wat heb je ontdekt? of opgelost?
Er zijn 2 USB poorten daadwerkelijk beschikbaar, degene aan de achterzijde (USB-C), is er enkel voor een USB-C tuner of om iets op te laden (telefoon oid). Niet geschikt voor data (vanaf een opslag).
Kan ik VPN op de 8010
Installeren? Bitdefender VPN lukt mij niet. iemand suggesties?
Ik had deze ook op het oog, maar ik vraag me als is deze box nu wel of niet voor IPTV te gebruiken?
Kan je bijvoorbeeld wel een APK installeren via Google Drive of via een USB stick. Of is bijvoorbeeld installatie van onbekende bronnen ook niet toegestaan?
Kan je wel alle Nederlands apps installeren, denk aan KPN ITV of NLziet. Las een recensie op bol dat dit ook niet mogelijk was.
Onbekende bronnen installeren kan gewoon, wel ff in settings aangeven dat je dat voor tv commander toestaat, dus eerst commander via play, dan config aanpassen en daarna met commander de apk installeren. Overige (gewone) apps kunnen geinstalleerd worden, mits ze voor AndroidTV geschikt zijn, dus... let op er is een verschil tussen Android en AndroidTV, maar KPN en NLziet kunnen gewoon.
Welke functies zijn er naast readonly usb disabled? Als ik het goed begrijp heeft deze 32GB intern geheugen wat voor mij meer dan voldoende is

Kan developer mode aangezet worden?
Kunnen apks geinstalleerd worden?
Kan ik bv SNES roms op intern geheugen intern plaatsen?
Iemand die weet hoe je de Nokia Streaming box 8010 reboot?
Bij mijn weten gewoon de aan/uit knop op de afstandsbediening ingedrukt houden zoals dat eigenlijk op Android boxen werkt.
Mag ik vragen welke IPTV client jullie gebruiken?