Steelseries Aerox 5 Wireless Review
Gekocht voor de optie om ook met bluetooth te verbinden met mijn werklaptop en mijn Surface Pro 8 tablet naast mijn gaming PC. Zodat ik 1 muis heb voor alles.
2.4g dongle en draad werkt natuurlijk goed. Maar wanneer je bluetooth wil gebruiken verbind het nooit of max 5 seconden tot de verbinding weer weg valt. Hij komt inmiddels al niet meer in beeld bij het zoeken in windows naar beschikbare bluetooth devices. Getest op 6 verschillende windows 10 en 11 computers/laptops.
Precies zelfde resultaat met mijn vorige Steelseries muis de Prime Wireless. Hiervan werkt de bluetooth ook op geen enkel apparaat.
Pluspunten
- Goed pasvorm
- Draad, 2.4g, BT
- lange accuduur
Minpunten
- Bluetooth werkt bij steelseries muizen NOOIT
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Het probleem zit gewoon in de manier dat Steelseries de bluetooth heeft geïntegreerd in al hun muizen en dat is met een ontwerpfout. Ze doen er ook helemaal niks aan want voor hun is de bluetooth verbinding non-relevant op hun gaming producten. En weinig mensen die er over klagen natuurlijk. Hun support desk is ook moeilijk te vinden op de steelseries website alleen een korte FAQ. Maar waarom stop je er dan bluetooth in als het nooit werkt?
Verder is de pasvorm super voor mij en de muis is erg licht met een lange accuduur en met een moderne USB-C charger port.
De 2.4g dongle heeft ook USB-C connector maar omdat deze 2.4g dongle erg lang is (2,7 cm zonder de connector) steekt het ver uit en met USB-C wat een heel smalle connector heeft breekt het ook snel af bij gebruik in een laptop die ook regelmatig in mijn rugzak moet.