HTC Legend Zilver Review

15 november 2010, laatste update op 15 november 2010, 31 views Rapporteer

Na jarenlang Sony Ericsson telefoons te hebben gebruikt heb ik eindelijk een andere merk gekozen. In deze review ga ik het hebben over:
-featureset
-bereik
-accuduur
-gebruiksgemak
-design
-bouwkwaliteit en afwerking
-stabilliteit en betrouwbaarheid
-prijs
Ik ga in deze review kort door de bocht en vertel niet alles uitgebreid.
De Legend wordt gelevert met:

-design
-bouwkwaliteit en afwerking
-stabilliteit en betrouwbaarheid
-prijs

Ik ga in deze review kort door de bocht en vertel niet alles uitgebreid.
De Legend wordt gelevert met:
-De Legend zelf
-Acculader
-USB Kabel
-Oordopjes
-2 GB Geheugenkaart
-Handleidingen

FEATURESET
De HTC legend draait op Android 2.1 met een Sense IU laag. De telefoon heeft uit zichzelf redelijk veel functies. Maar dat is niet alles! Android market maakt alles goed! Er zitten daar vele Apps en games. De meeste games zijn gratis, maar er zijn ook betaalde Apps en games. Widgets zijn er ook te downloaden op de market. Bekende Apps op de market zijn bijv. Shazam, Gameboid en Google Goggles.

BEREIK
Vele mensen klagen over het bereik van de Legend, maar ik vind dat het bereik in orde is. Behalve in de metro(ondergronds) en in tunnels. Daar heb je op een gegeven moment geen bereik meer.

ACCUDUUR
Zoals vele mensen ook klagen over het accuduur vind ik dat best wel meevallen. Als je de hele dag met de telefoon bezig bent, is de accu zo op. Maar als je er alleen maar mee belt en sms'jes verstuurt kan hij 5 dagen meegaan.

GEBRUIKSGEMAK
Qua gebruiksgemak is de Legend geweldig! Als je op iets drukt, krijg je gelijk wat je ervan verwacht. Verder heb ik hier niet veel op aan te merken.

DESIGN
De Legend ziet er in 1 oogopzicht geweldig! Iedereen die ooit mijn telefoon heeft gezien zei gelijk'Die is mooi!.' Maar hij is ook daadwerkelijk mooi. De body is gemaakt van aluminium. Er zit een glaslaag op de touchscreen. Het mooie van alles is dat er in 4 maanden geen enkel krasje op zit! De kin van de Legend is een beetje krom, waardoor hij krasbestendigd is als je hem met de touchscreen naar de tafel toe zet!

BOUWKWALITEIT EN AFWERKING
Hier heb ik niet veel op aan te merken. De Legend is mooi afgewerkt. Geen scherpe hoeken o. i. d.

STABILLITEIT EN BETROUWBAARHEID
De Legend is heel stabiel. Nog nooit is de Sense IU uitgevallen en hij is nog nooit vastgelopen. De Legend maakt uit zichzelf een backup van je gegevens. (Niet van je contacten!)

PRIJS
Over de prijs kan ik eigenlijk niet beoordelen. Ik heb de telefoon gekregen bij een abonnoment.

Deze review is vrij kort maar ik hoop dat u hier veel aan zult hebben.
(De dingen die ik in deze revieuw heb getypt zijn gebasseerd op mijn eigen mening!)

Heb jij ook een HTC Legend Zilver?