Gigabyte B650 GAMING X AX (rev. 1.0) Review

6 juni 2023, laatste update op 6 juni 2023, 398 views Rapporteer

Voor de prijs en mijn wensen bleek dit een uitstekende aankoop.
Heeft alle fan headers die ik nodig zou kunnen hebben, argb headers, 3 m.2 slots met heatsinks. Mooie bios ui, zeer gemakkelijk te navigeren. Geïntegreerde IO-afscherming zorgt voor een hazzle en snijvrije installatie.
En het hebben van wifi 6 is een leuk pluspunt, ook al houd ik het nu bij ethernetkabel :)
En de stabiliteit van het systeem is geweldig geweest. Ik heb de bios onmiddellijk bijgewerkt en dat was absoluut pijnloos :)

Erg blij met mijn aankoop.

In de toekomst voor een cpu upgrade (ik heb 7700x nu) zou ik kunnen gaan voor een hogere klasse board. Maar voor nu is dit perfect.

Pluspunten

• Stabiliteit is ex uitstekend met bios-update
  • Eenvoudige bios-gebruikersinterface, Eenvoudig bij te werken
  • 3 M2 sleuven, allemaal met koellichamen.
  • WiFi 6
  • Versterkte pcie-sleuf

Minpunten

• Voor mijn use case, geen duidelijke minpunten

Heb jij ook een Gigabyte B650 GAMING X AX (rev. 1.0)?

Bedankt voor de review en blij om te horen dat het moederbord bevalt! _/-\o_
Enigste wat jammer aan dit bord is, geen support voor een M.2 PCI-e 5.0 x4 ssd.

En het was ook wel mooi geweest als er een B650E variant zou waren geweest met 1 pci-e 5.0 x16 slot en een M.2 5.0 x4 ssd.

Had zelf meer verwacht van de B650 Extreme chipset, dacht dat er net zoveel borden daarvoor zou uitkomen als de normale B650..

Maar B650E is op een hand te tellen helaas.
Zelfs nu, een tijdje nadat de AM5-processor uitkwam, is er nog steeds heel weinig use case voor een gamer met betrekking tot pcie5.

En wat betreft kosten versus gebruik, zou ik zeggen dat het nu volledig nutteloos is.

Voor zover ik weet, is er geen enkele gpu die pcie5 gebruikt.
Over paar jaar wellicht wel. En dan is het systeem voorzien van een andere AM5 processor.
En dan ook geen zin meer om dan nog een ander mobo te kopen.

Enigste reden om nog geen PCI-e 5.0 ssds te kopen is de prijs vs opslag.

Maar als dat flink gaat dalen de komende tijd, ben je denk ik wel blij als je mobo wel al dat slot heeft.