€ 89,- bij ALTERNATE.nl

Fractal Design Pop Silent Black TG Clear Review

5 juni 2023, laatste update op 5 juni 2023, 392 views Rapporteer

Stille kast. Ideaal voor een zuinig systeem

Pluspunten

• Stil
  • Strak design
  • Opbergbakje onderin
  • Niet zo groot als veel andere kasten.
  • Betaalbaar
  • 3 stille fans inbegrepen

Minpunten

• Kabel voor USB 3.1 poort moet je los kopen
  • Weinig ruimte boven het moederbord
  • Radiator voor waterkoeling kan alleen voorin

Deze kast is inderdaad fluisterstil ik moet er met mijn oor boven gaan hangen voor ik iets hoor. Ideaal voor als je een energiezuinige PC hebt. Het koelvermogen is in dat geval ook prima.
De kast is minder breed dan de meeste andere kasten (21.5cm) wat voor mij een reden was om voor deze te kiezen.

Ik vind het een mooi strak design, geen poespas maar dan wel weer de mogelijkheid voor een raam aan de zijkant. Ik heb degene met raam gekocht. De kast is lekker leeg er zijn geen harddisk bays zichtbaar die zitten onder de PSU shroud. De SSDs kan je verbergen achter de zijplaat. Kabels kan je ook allemaal keurig wegwerken.

De kabels van de fans zijn in elk geval lang genoeg als je meer dan 1 connector hebt voor casefans op je mobo.

Er zitten standaard twee USB3.0 poorten. Als je een snellere USB3.1 gen 2 USB-C poort wil moet je er een kabel bij kopen.

Er zit een opberbakje onderin, erg handig. Een 2.5 inch externe schijf en een paar USB sticks passen er prima in. Er had ook een tweede opbergbakje boven gepast, maar die is helaas niet los te koop.

Ik kreeg de CPU connector er moeilijk in omdat er weinig ruimte over is boven het moederbord, dit is geen probleem als er geen grote koeler op zit, maar ja ik heb er een Mugen 5 op zitten.

Heb jij ook een Fractal Design Pop Silent Black TG Clear?