€ 54,90 bij Amazon.nl

Silverstone Sugo Series 13 (mesh front panel) Review

8 juni 2023, laatste update op 8 juni 2023, 110 views Rapporteer
Product gekocht 0

Zeer klein kastje, met beperkte mogelijkheden naar hoeveelheid harde schijven, koeling en grafische kaart dikte en lengte. Best een SFX voeding in combinatie met een bracket gebruiken (te vinden bij Silverstone).

Pluspunten

• Klein
  • Goedkoop

Minpunten

• Koeling
  • Beperkte ruimte voor GPU
  • ATX voeding mogelijk, maar niet echt praktisch
  • Geluid

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze kast tweedehands gekocht.
Componenten:
Installatie
De installatie is zeker niet makkelijk, vooral vanwege de geringe grootte.
Kabels en connectoren inpluggen is niet makkelijk als je grote handen heb.
Wel kun je makkelijk van de twee zijkanten en de bovenkant aan de componenten.
Eerst bouw je de moederbord met geheugen, CPU en CPU koeler er aan in. Daarna haal je de voorkant van het kastje af, en schuif je langs de voorkant de grafische kaart er in.
Daarna neem je de voeding, connecteer je de benodigde kabels en zet je de voeding vast aan achter kant van de behuizing.
Koeling
Eerst had ik een semi-modulaire ATX voeding ingebouwd. Maar alles werd heel warm omdat er nog minder ruimte is, waardoor warmte zich zeer snel opstapelt. Na wat prutsen met fan speeds, push pull van de AiO met twee fans, heb ik besloten de lucht niet door de voorkant naar buiten te blazen, maar over het moederbord heen, met uiteindelijk slechts 1 Noctua 1700 RPM fan. Dit gaf naar geluid en temperatuur de beste resultaten. Reviews van de SUGO 13 op youtube bevestigen dit ook. Omdat ik nog steeds niet tevreden was, heb ik daarna besloten een SFX voeding van be-quiet te installeren, waardoor er veel meer ruimte beschikbaar is om de kabels op te binden, en de tubes van de AiO te geleiden door de case.
Nadien heb ik er nog een zeer kleine Xilence 40 mm fan naast de SFX voeding (aan de bovenkant) gemonteerd, en tussen de tubings met straps een 80mm fan van Arctic geïnstalleerd, om de warme lucht uit de case te blazen.
Zie foto's verbruik en temperaturen (furmark + cinebench tegelijkertijd aan het benchen)
Geluid
De grootste ergernis is het geluid. Doordat er weinig fans in kunnen, moeten de fans harder draaien. Met een beetje puzzelen kun je er nog een extra fan in krijgen langs de zijkant van de kast, dit komt het geluid niet zozeer ten goede, maar wel de temperatuur.
Uitbreiding
Er past maximum een 2.5 slots grafische kaart in met een lengte van 26.8cm. Mijn grafische kaart past er mooi in, maar een high-end kaart past er niet in. Maar daar zou de koeling ook niet voor voldoende zijn mijns inziens.
Er passen ook nog drie 2.5 inch schijven in, maar daar ik de bracket niet bijgekregen heb om de twee bovenaan te monteren, kan ik slechts aan de onderkant één 2.5 inch schijf kwijt.
Maar daar zit mijn radiator met fan, dus heb ik geen gemonteerd.
Al bij al ben ik er wel tevreden mee, maar ik zou in het vervolg een iets grotere kast, met meer koelmogelijkheden en uitbreidingsmogelijkheden kopen.

Heb jij ook een Silverstone Sugo Series 13 (mesh front panel)?