€ 119,- bij Paradigit
  3. Willen (2.221) Hebben (645)

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2E3200C16 Review

ruudjo_85
2 juni 2023, laatste update op 3 juni 2023, 3.717 views Rapporteer Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2E3200C16

Goede en betaalbare upgrade set voor de wat oudere AM4 moederborden en CPU's.

Pluspunten

• Plug and play met AB350M Pro4
  • Stabiel icm XMP @ 3200
  • Performance boost
  • Compatible met AMD Ryzen 5 5600

Minpunten

• geen

Goede upgrade set voor de wat oudere AM4 moederborden.
Werkte direct na installatie, zonder enige pc speaker beepjes, meldingen of aanpassing in de BIOS, met het juiste XMP profiel.

Mijn oude setup:
Moederbord: ASRock AB350M Pro4
CPU: AMD Ryzen 5 5600
RAM: Gskill Aegis DDR4-3000 16GB ( 2 x 8GB dual channel)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060
SSD: Samsung 970 EVO 512GB

Nieuwe setup:
Moederbord: ASRock AB350M Pro4
CPU: AMD Ryzen 5 5600
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 32GB ( 2 x 16GB dual channel)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060
SSD: Samsung 970 EVO 512GB

GeekBench 6:
In de bijgevoegde afbeelding tref je de GeekBench 6 scores.
- De bovenste score is met de huidige setup - Corsair Vengeance LPX 32 GB @ 3200 Mhz
- De middelste score is met de huidige setup - Corsair Vengeance LPX 32 GB @ 3000 Mhz
- De onderste score is met de oude setup - Gskill Aegis 16GB @ 3000 Mhz

Grappig om te zien dat hierbij zowel de stap van 16GB naar 32GB een (bescheiden) performance boost geeft, alsmede de stap van 3000 naar 3200 Mhz.

Gaming:
- In games zoals Forza Horizon 4 en Doom Eternal @ 1440P Ultra Settings, merk ik een verhoging van +- 5 FPS t.o.v. mijn oude setup.

Heb jij ook een Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2E3200C16?

Mijn broertje heeft hetzelfde moederbord (en nu dus ook dit RAM-setje) maar we krijgen 'm niet aan de praat; PC blijft in een bootloop zitten, dus hij gaat aan en daarna weer uit. Dat herhaalt zichzelf. In de BIOS de snelheid op auto gezet en meerdere slots geprobeerd. Hoe heb jij dit werkend gekregen of heb je nog tips?

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 24 juli 2024 08:14]

Hoi, heb je wel de nieuwste bios update?
Ik heb BIOS Version P7.40, 26/10/2022.

EDIT: Verder is een CMOS flash aan te raden als je hardware wijzigt:
Zie pagina 27 --> paragraaf 2.5 Jumpers Setup

Ook wijs ik je graag op pagina 24 --> paragraaf 2.3 Installing Memory Modules (DIMM) --> zie tabel Ryzen CPUs voor volgorde single / dual channel.

Mocht dit niet lukken, probeer dan eerst even 1 DIMM te installeren in single channel. En kijken of deze wel op XMP profielen wil draaien.

• BIOS was al up-to-date
  • Dat is de manual van de non-M versie
  • Die had ik bekeken inderdaad. Werkt op geen van de slots (met 2 sticks iig)
  • XMP staat niet eens in de BIOS, wat ik ook gaar vind. 1 DIMM kan ik idd nog wel proberen, dankje.
Trouwens, ik dacht dat het voltage al op 1.3 stond, maar dit bleek 1.2 te zijn. Die nieuwe DIMMs zijn 1.3, dus daarom werkt het niet. :+ Anyway, gisteren geprobeerd maar ging alsnog weer uit en toen ik de oude DIMMs erin deed en naar de BIOS ging, stond het voltage gewoon weer op 1.2. :?
- Is de BIOS wel geupdate met alle essentiele "tussen" versies? Je kan niet bijv in 1x van versie 3.x of 4.x naar 7.40 gaan.
- XMP staat dan misschien niet enabled in de bios?
Hier een how-to om deze aan te zetten.
- Ik heb je mijn XMP settings per DM toegestuurd, hopelijk krijg je het daarmee werkend.

Overigens - welke cpu heeft je broertje?

Succes!

[Reactie gewijzigd door ruudjo_85 op 24 juli 2024 08:14]

• Ja, draait meest recente. Had ik al gedaan zodat ik zeker wist dat zijn CPU-upgrade het wel zou doen, want die bracht ondersteuning voor de 5000-serie. Helemaal gek ben ik niet. ;)
  • XMP zie ik dus überhaupt niet staan, dus ik denk dat het met het voltage te maken heeft. Welke slots gebruik jij trouwens? Zal alsnog wel even die guide bekijken.
  • Thanks, maar dan moet ik wel eerst in de BIOS kunnen komen natuurlijk. :p
Een 5800X3D.
- Top! Moest het toch even checken voor de zekerheid :-)
- Ik gebruik slot A2 en B2
- Bios --> Delete toets herhaaldelijk indrukken tijdens de boot?

Is het al gelukt ?
Ik heb ook slot A2 en B2 gebruikt. Werken geen van allen. Z'n huidige RAM werkt gewoon.

Of course, dat is toch ook dé manier om de BIOS in te komen? :p