Een prima UPS en doet wat het moet doen.
Ik heb een hekel aan die 'kinderbeveiliging' op de sockets van een stekkerdoos. Er waren 2 sockets waar ik met geen mogelijkheid een (aarde)stekker in kreeg, een reguliere adapter lukte in 1x. Niet echt een minpunt waard, maar toch vervelend.
Aansluiten is een fluitje van een cent. Niet vergeten om de accu aan te sluiten. Dit staat ook aangegeven op de UPS met een grote gele sticker, maar moet je dus wel even lezen wat er op staat en niet gelijk weggooien.
De status-USB-kabel wordt ook meegeleverd. Aangesloten op m'n NAS en wordt gelijk als USB-UPS gedetecteerd en kan de benodigde instellingen maken.
Ik heb ingesteld dat deze na 10 minuten op standby/uit gaat en maak geen gebruik van de status die de UPS zelf uitstuurt.
De dag nadat ik de UPS in de meterkast had aangesloten hadden we in de buurt gelijk een stroomstoring. Een mooie testcase.
Ik heb naar mijn idee niet veel aangesloten, dus had verwacht dat dit zeker een half uur door moest kunnen draaien.
De hardware:
- Synology DS918+ met 4 schijven
- Experiabox modem
- Ubiquity 16p switch
- Glasvezel adapter
Met deze setup kreeg ik, gelijk nadat de UPS was ingeschakeld, de melding dat deze nog 44 minuten door kon draaien. Na 10 minuten was dit nog 'maar' 28 minuten. Nog geen minuut later kreeg ik een e-mail dat de UPS een low-battery had en de NAS overging tot uitschakeling. Fijn natuurlijk, maar dat betekend dat deze in totaal minder als 15 minuten kan overbruggen.
Ik moet nog uitzoeken waarom de NAS niet na 10 minuten zichzelf uitschakelde, wat ik had ingesteld, dat gebeurde pas na 12 minuten.
Al met al ben ik blij met het hebben van deze UPS en doet wat het moet doen. Zonder enige meting te hebben gedaan voor m'n verbruik in de meterkast had ik verwacht dat deze langer de tijd kon overbruggen, maar ~10 minuten is ook meer dan prima in de meeste scenarios hier in Nederland.