JBL Tune Flex Ghost Edition (Transparant, Zwart) Review
26 mei 2023, laatste update op 30 mei 2023, 993 views
Rapporteer
Product gekocht
Ghost Edition (Black), 86 euro.
ANC ongeveer wat je voor dit budget kan verwachten, niet super. Monotone dingen worden redelijk onderdrukt (ruis, vliegtuiggeluiden, trein), alles daarbuiten (praten, muziek, harde geluiden) niet zo heel super.
Geluidskwaliteit bevalt me goed. Bass is goed aanwezig, iets wat je waarschijnlijk wel kent van andere JBL producten. Hoog en mids zijn verder prima. Met de app van JBL is het geluid nog naar smaak in te delen door middel van een EQ in de app (presets+multiband). In de app zijn ook nog overige instellingen te vinden voor L/R-balans, bediening d.m.v. gestures etc.
Sterk punt van deze oortjes vind ik dat het geen echte in-ear is, maar een soort tussenvorm. Ze zijn daardoor erg comfortabel. Ze vallen niet makkelijk uit tijdens hardlopen of fietsen.
Pluspunten
- Ghost Edition
- Kwaliteit van geluid
- App is simpel, maar goed
- Tussenvorm in-ear en niet in-ear
- USB-C
- Accuduur
Minpunten
- ANC is voldoende, wil je iets beters, kijk dan naar een hoger segment (bv XM4)
Ik heb de Ghost Edition (Black) gekocht bij Bol.com, voor 86 euro.
Noise Cancelling
De ANC is ongeveer wat je voor dit budget en deze pasvorm kan verwachten, niet super. De ZERO NOISE bedrukking op de verpakking is sterk overdreven. Monotone geluiden worden een beetje onderdrukt (ruis, vliegtuiggeluiden, trein), maar blijven wel te horen. Alles daarbuiten (praten, muziek, harde geluiden) niet zo heel super. Het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met m'n Sony WH-1000XM4 koptelefoon. Dat is natuurlijk ook heel logisch.
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit bevalt me goed. Bass is goed aanwezig, iets wat je waarschijnlijk wel kent van andere JBL producten. Hoog en mids zijn verder prima. Met de app van JBL is het geluid nog naar smaak in te delen door middel van een EQ in de app (presets + multiband). In de app zijn ook nog overige instellingen te vinden voor L/R-balans, bediening d.m.v. gestures (voor- of achteruit in de wachtrij, ANC aan/uit), de mate van ANC (ik heb hem zelf echter altijd op maximum, stand 1 doet niet zo veel). Je kan de app ook gebruiken om de oortjes op te sporen, ze spelen dan een harde pieptoon af. Ook kun je aangeven of je de andere (meer aflsuitende) soft tips hebt gemonteerd, het geluid is met die instelling een stuk intenser voor mijn gevoel.
De microfoon lijkt het prima te doen, mijn collega's kunnen mij goed verstaan via Teams. Zelf heb ik echter geen idee hoe het geluid door komt, ik heb dat niet geprobeerd.
Accuduur
Accu gaat voor mij lang genoeg mee. Met een aantal uren gebruik per dag gaat het geheel met gemak een week mee. Op de laatste vakantie van een week heb ik geen laadkabel mee gehad en ik was ook niet bang dat ze leeg zouden raken. Het voordeel is dat de case USB-C heeft, dus je kunt ieder willekeurige telefoon-lader gebruiken. Ze zijn dan vrij snel weer vol.
Een nadeel is wel, maar misschien ligt dit aan mij of is dit normaal, zodra de case leeg is en je de oortjes erin opbergt, blijven ze verbonden met m'n telefoon. Je moet ze dan via de app uitzetten.
Design
Sterk punt van deze oortjes vind ik dat het geen echte in-ear is, maar een soort tussenvorm. Ze zijn daardoor erg comfortabel. Ze vallen niet uit tijdens hardlopen of fietsen. Omdat in-ear bij mij altijd slecht zit, wilde ik deze uitproberen. Ik kan ze alleen om de pasvorm al aanraden voor mensen die op zoek zijn naar zo'n tussenvorm. Er zitten meerdere sets dopjes bij (S/M/L), zoals bij de meeste in-ear sets. Je kan daar dus een beetje mee experimenteren, volledige afdichting zoals bij een in-ear zul je er echter nooit mee bereiken.
De Ghost Edition is grappig, je kan alle componenten zien zitten. Ik wilde eigenlijk voor de matzwarte versie gaan, maar kreeg deze geleverd. De uitstraling is iets goedkoper door het glanzende transparante plastic, maar ik vond het wel wat hebben, dus ik heb ze gehouden.
Eindoordeel:
Uiteindelijk zou ik deze oortjes aanraden voor mensen die niet te veeleisend zijn voor de ANC (beetje is genoeg) en op zoek zijn naar een andere pasvorm dan in-ear. Geluidskwaliteit is typisch JBL, daar lopen de meningen over uiteen. Ikzelf vind het voor het luisteren van (voornamelijk elektronische) muziek prima geluidskwaliteit, al tipt het natuurlijk niet aan m'n de Sony of aan mijn studio-monitoren en -koptelefoon.