Sony WH-XB910N (Zwart) Review

23 mei 2023, laatste update op 23 mei 2023, 434 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goed zittende, probleemloze koptelefoon met uitstekende ANC.

Pluspunten

• Noise Cancelling
  • Draagcomfort
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

• Vergeleken met de XM4 beetje lomp

Heb de XB-910N nu een halfjaartje in bezit, en gebruik hem ongeveer dagelijks; en kan er vrij kort over zijn: nog geen seconde spijt van gehad.

Wordt gebruikt in combinatie met een iPhone 11, iPad 9 en Mac Mini M1. Er zit multipoint op, maar dat gebruik ik zelf niet - ik switch handmatig en dat gaat altijd probleemloos.
De batterij is voor mijn gebruiks/laadscenario meer dan voldoende en dus nooit leeg; op het werk laad ik hem in de pauze even een halfuurtje op en dat is genoeg.

Zoals vrijwel iedereen adviseert heb ik ook de ClearBass laag staan voor een gebalanceerder geluid. Ben verder geen expert op dit vlak maar voor mij klinkt hij uitstekend.

De bediening is prettig; links zitten de knoppen voor ANC en power/batterijstatus. De ANC modi kunnen worden geconfigureerd in de app, ik heb er zelf drie (uit, aan, transparency). Fijn is dat je snel twee keer op de ANC knop kan klikken om een modus over te slaan.
Volume kan worden geregeld met het touchpad op de rechtschelp. Dit werkt prima, maar kost in het begin wat oefening. Ik moest de veegrichting even in de vingers krijgen.

Als ik opnieuw zou moeten kiezen voor een koptelefoon in de range van 80-130 euro, zou ik zonder nadenken weer voor de XB-910N gaan vanwege het draagcomfort en de noisecancelling.
De XM4 vind ik persoonlijk nog beter zitten (en heeft ook weer betere ANC). Ik twijfel nog wel eens of ik zou willen upgraden, maar voor 1 XM4 heb je 2 XB-910N's en het verschil is nu ook weer niet zo groot.

Het grootste bezwaar aan de XB-910N is dat ik hem er vrij lomp uit vind zien als ik mezelf bekijk in een spiegel. De XM4 is veel subtieler vormgegeven.

Heb jij ook een Sony WH-XB910N (Zwart)?