€ 120,89 bij Amazon.nl Marketplace

Razer Basilisk X Hyperspeed Review

Floosy
18 mei 2023, laatste update op 18 mei 2023, 330 views Rapporteer Product gekocht

Razer Basilisk X Hyperspeed

De Razer Basilisk X Hyperspeed is een prima instapmodel in de wereld van draadloze muizen, vooral gezien de prijs van ongeveer 30-35 euro. Hoewel het een eenvoudige muis is zonder RGB-verlichting en weinig knoppen, vind ik persoonlijk dat dit de muis juist aantrekkelijker maakt in vergelijking met concurrenten die wel RGB-verlichting hebben.

Pluspunten

• Ergonomie
  • Draadloos
  • Simpel design
  • Prijs

Minpunten

• Verbinding niet altijd even goed
  • Razer Synapse
  • Gebruikt AA batterij

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na het gebruik van de Logitech G502 en G402 voor enige tijd, begon ik te verlangen naar een draadloze muis die aan bepaalde eisen voldeed: een eenvoudig ontwerp, een goede sensor, comfortabele grip en een degelijke batterijduur. Toevallig kwam ik deze muis tegen in de aanbieding voor slechts 30 euro op dat moment. Omdat ik nog nooit eerder een Razer-muis had gebruikt, besloot ik deze muis een kans te geven.

Bij ontvangst zat de muis keurig verpakt in een doos met alle benodigdheden die ik nodig had. Het was simpel en doeltreffend, zonder poespas. Echter, ik had over het hoofd gezien dat deze muis geen oplaadbare batterij had, maar in plaats daarvan een AA-batterij nodig had. Dit was echter geen groot probleem, aangezien ik drie weken met één batterij heb kunnen doen, zelfs terwijl ik vergat de muis uit te schakelen wanneer ik deze niet gebruikte.

Echter, in mijn optiek kampt deze muis met een groot probleem: Razer Synapse. Deze software functioneert allesbehalve vlekkeloos en lijkt eerder op een vroege testversie. Daarnaast is het noodzakelijk om constant verbonden te zijn met internet. Bovendien vereist het een ongebruikelijk hoog werkgeheugen voor zijn functionaliteit. Maar het houdt daar niet op. Toen ik besloot Razer Synapse te verwijderen nadat ik de DPI-instellingen van mijn muis had aangepast, bleek dit bijna even lastig als het verwijderen van onkruid; het keert telkens weer terug, tenzij je alles volledig verwijdert.

Na twee dagen begon de muis te haperen, maar dat kwam omdat de dongle 1,5m verwijderd was van de muis. Nu zit de dongle ~30cm van de muis af en heb ik geen problemen meer gemerkt.

Bij nader inzien heeft deze muis veel potentie, maar wordt het gehinderd door de struikelblok genaamd Synapse. Als Synapse niet zo'n vreselijke software was, zou ik deze muis een hogere beoordeling geven dan 3 sterren. Het is jammer hoe een softwarematig probleem een anders prima product naar beneden haalt.

Heb jij ook een Razer Basilisk X Hyperspeed?