Nokia Streaming box 8010 32GB Review

16 mei 2023, laatste update op 16 mei 2023, 6.851 views Rapporteer
Product gekocht 0

Eerst heel erg blij want de box werkte geweldig maar na een update van Android tv 11 geen DTS-HD en Dolby True-HD geluid meer.

Pluspunten

• Snel
  • Aansluitingen

Minpunten

• Ondersteuning
  • Bugs passthrough sound

2 van 5 sterren (Slecht)
Via een ticket hier melding van gemaakt bij "Nokia" maar de ondersteuning is slecht. Ik heb één antwoord gehad waarin werd gesteld of alles wel uptodate is, en dat was het. Hierna geen respons meer.

De box is geweldig maar de ondersteuning is bagger. Wanneer je de box aan een reciever aansluit en je wil DTS_HD Master of Dolby Atmos via passthrough dan is het huilen.

Heb jij ook een Nokia Streaming box 8010 32GB?

Iets klopt er niet in je tekst, deze box is direct met Android TV V11 op de markt gekomen, recentelijk heeft deze wel een OS update gekregen, maar het bleef daarmee nog steeds V11.

Deze box (de gehele SEI804 serie, waar deze box onderdeel van uitmaakt), heeft (nog) niet de DTS-HD ondersteuning gehad, deze komt later dit jaar nog (als de belofte daarvoor wordt nagekomen). True-HD werkt wel, en Atmos eveneens, dat zal met de gekozen Android TV audio instellingen te maken hebben als je dat niet voor elkaar krijgt.

De OS ondersteuning voor Nokia 8010 komt indirect via SEI Robotics en dan met name via Homatics vandaan. Zij zorgen voor bèta testen (via een andere box, R 4k Plus), en uiteindelijk komen de software updates voor de Nokia 8010 daaruit tevoorschijn.

Als je op dit moment alles aan audio en video codec support wenst op deze box dan zoek naar de specifieke CoreElec build voor de SEI804 serie. Dan krijg je DTS-HD, en X, en Atmos, enz., en Auto Framerate ondersteuning. Dit werkt keurig via dual boot, en de Android TV software blijft verder ongemoeid, je switcht zo van het ene naar de andere software.
Klopt deze box had v11 maar na een update pas problemen gekregen. Voor de update werkte alle audio via passthrough prima maar nu wordt dit doorgegeven als pcm. Alleen standaard dolby en dts werkt nog wel.

De specifieke CoreElec builder ga ik eens onderzoeken.
Het kan bijna niet anders als dat jij je daarin toch vergist, er is nooit support voor DTS -HD geweest, hoewel dit ook op de doos van de Homatics R 4k Plus te lezen valt.

Als actief deelnemer voor SEI Robotics bèta testen weet ik wat er wel en niet mogelijk is in de praktijk. Ik weet eveneens meestal te vertellen wat eraan komt als software update, ze draaien namelijk vrijwel allemaal met exact dezelfde software.
Internet afgezocht en ik twijfel nu over dts-HD want kan dit niet terug vinden. Ondertussen in de settings het een en ander aangepast waardoor dolby atmos nu weer werkt. Instelling zat verstopt in de "ontwikkeling" modus.

Ook verdiept in de CoreElec en bij wiki even gelezen hoe dat werkt.

Dank voor je input!
Hoe kom je in ontwikkeling modus?
Instellingen / Apparaatvoorkeuren / Over / OS build van Android Tv. = 6x OK drukken.
Hierna krijg je een Ontwikkelaars optie in Apparaatvoorkeuren.

[Reactie gewijzigd door adenheeten op 22 juli 2024 18:49]

"Dolby MAT output over hdmi " staat in het grijs dus kan ik niet aan zetten. Wat nu?
Hoi, heb gezocht naar CoreElec en op een USB stick gezet. Het lukt mij niet om vanaf een USB op te starten. Heb jij tips?
Heb je de juiste versie genomen? Het topic op CoreElec ook doorgenomen waar je zoal tegenaan gaat lopen tijdens de installatie en het gebruik? Een van die dingen is de afstandsbediening die niet direct zal werken. Mogelijk werkt die van je TV echter wel via CEC.

Geen angst, het topic betreft ook de Nokia 8010
Kan je even uitleggen hoe je dit doet met die CoreElec build en codecs? Alvast bedankt!
CoreElec werkt niet heel erg goed. Instellingen aanpassen gaat niet erg gemakkelijk en alleen Kodi, zover ik weet, werkt op dit systeem.
Het werkt fantastisch goed, dus ik weet niet waarom je vind dat dit niet zo is? Misschien onbekend maakt onbemind? CoreElec is Kodi, draait echter zelfstandig als 2e software optie op dit soort boxjes?
Wat me opviel is de settings van een mini keyboard. Bij mijn NVIDIA SHIELD kon ik een selectie maken voor de juiste setting...bvb querty of azerty, Land toetsenbord, enz....Nu zie ik bij de settings van de Nokia 8010 enkel Gboard staan.
Mijn toetsenbordje werkt, maar is totaal niet juist geset...vele functies werken niet, azerty ipv querty, enz....

Enig idee? Zou ik een bluetooth keyboard moeten gebruiken?

Alvast bedankt hoor.
Ja een bluetooth toetsenbord werkt prima.
Ik heb er zelf ook een en dat gaat goed.
Dat dacht ik al, dank je voor deze info!
Wat ik ook sneu vindt, ivm Nvidia Shield, is dat er geen mogelijkheid is om het apparaat te herstarten. Je kan deze enkel in stand by laten gaan dmv de afstandsbediening. Of zou er toch een mogelijkheid zijn via developers setting ofzo?
Je kan wel herstarten. Dit zit verstopt onder voorkeuren in het systeemmenu.
Toch!?

Ik zie het nergens staan bij voorkeuren, maar zoals jezelf aanhaalt...verstopt, dus vermoed ik dat het via developers setting moet gebeuren.

Kan je mij uitleggen hoe ik dat moet doen?

De developer setting is reeds unlocked!

Dank je wel.
Niet nodig via developer, het is helemaal onderaan in het instellingen menu te vinden onder apparaat instellingen.

Als je nu maar eens de update naar OS build V5310 zou krijgen op je box, daaraan is toegevoegd dat lang indrukken van de "power" toets op de afstandsbediening de mogelijkheid tot herstarten geeft.

Geen idee waarom het voor de Nokia 8010 zoveel langer moet duren voordat ze een definitieve OS update (Final build), aan hun gebruikers geven.
Bij settings /apparaatvoorkeuren/opnieuw opstarten. Staat helemaal onderaan!
Ik probeer een ondersteuning site/chat channel te vinden...maar helaas zonder resultaat.

Ik heb nu een bluetooth Rii toetsenbord en heb dit kunnen pairen.

MAAR...het is een QWERTZ en zou hem graag in die instellingen kunnen plaatsen. Bij NVIDIA SHIELD gaat dit, maar bij de Nokia Streaming box 8010 vind ik nergens een setting.

Enig idee?
Sinds gisteren heb ik de nieuwe Nokia Streaming box 8010 in mijn bezit.
Ik heb deze aangeschaft omdat ik veel met de nieuwe AV1 codec bestanden werk gezien deze aanmerkelijk minder ruimte innemen dan HEVC (H 265). Mijn oude Eminent en Shield hadden daar problemen mee.

Alleen als ik het kastje uit wil zetten met de remote control dan springt mijn Sharp TV ook meteen standby en dat is niet echt de bedoeling. Hoe kan ik dit zo instellen dat deze meegeleverde afstandbediening niet mijn tv uitzet maar enkel de streaming box?

[Reactie gewijzigd door CalvinStengs op 22 juli 2024 18:49]

Hoi Calvin.
Dit kan je oplossen door op je 8010 hdmi/cec uit te zetten.
Ga naar / Apparaatvoorkeuren /weergave en geluid / HDMI CEC /

Groetjes Arjan.
Dank. Nu heb ik deze streamer hoofdzakelijk aangeschaft om de nieuwe codec AV1 (30% efficiënter dan HEVC) via mijn Harddisks op mijn beamer af te spelen. Dit lukt prima via Kodi. Zijn er nog andere mogelijkheden want VLC Android herkent de AV1 bestanden niet, terwijl deze software op de PC hier prima mee over weg kan.

Hier een AV1 sample of Titanic

[Reactie gewijzigd door CalvinStengs op 22 juli 2024 18:49]

Zou het bij Kodi houden want dat is een van de beste spelers. Ik heb verschillende betaalde andere apps geprobeert maar er was altijd wel wat mis en kwam altijd weer terug bij Kodi.
Iemand een idee welke versie van Android erop kan? Staat standaard versie 11 op, maar las ergens dat er android 13 op was gezet.
Weet alleen dat het momenteel erg stil is rond updates en nieuwe Android versies.
Ik heb wel eens CoreElec geprobeerd maar dat werkte niet lekker.