€ 37,50 bij Amazon.nl

Braun WK 3000 BK Review

5 mei 2023, laatste update op 5 mei 2023, 862 views Rapporteer

Stil, snel en stijlvol. Schenkt goed. Uiterst prettig te bedienen. Enig nadeel is dat het lastig is om echt veel snoer - als de waterkoker vlak bij een stopcontact staat - terug te rollen.

Pluspunten

• Stil
  • Snel
  • Stijlvol, strak en mooi klein
  • Prettig te bedienen
  • Makkelijk vullen
  • Goed schenken

Minpunten

• Snoer lastig in voet terug te rollen

Hoe vaak heb je nou meer dan één liter kokend water nodig? En dan nog, dan koken we gewoon twee keer water, bedachten we. Want zo'n klein, stijlvol apparaat op je aanrechtblad staat toch veel mooier.
De waterkoker is snel. Eén kopje water, 200 ml, is in 45 seconden aan de kook. Als andere reviews zeggen dat dat niet zo is, dan hebben ze te veel water gebruikt, of tussendoor een stroomstoring gehad.
Vooral is de waterkoker heerlijk stil. Bij de vorige waterkoker kon je het gesprek aan het eind van de opwarmtijd beter stilleggen, zo veel lawaai bracht dat met zich mee. Deze Braun blijft gedurende het hele proces heerlijk rustig.
De bediening is zeer prettig. Perfecte ergonomische handgreep. Deksel opent en sluit éénvoudig, maar vaak is dat niet nodig omdat de schenktuit ruim genoeg is om de waterkoker door te vullen.
Ook vol ligt de waterkoker goed in de hand. Schenken gaat precies en bijzonder prettig.
Overigens klopt de foto van Tweakers niet. De WK3000BK (de BK-versie) heeft twee uitleesvensters, links en rechts. Ik voeg hieronder wat betere foto's toe. Wij vinden de uitlezing zo bijzonder prettig.
De schakelaar werkt adekwaat, en geeft tijdens het opwarmen prettig ligt.

Enig klein nadeel is dat het snoer wat lastig in de voet terug te rollen is. Als je maar een klein stukje snoer nodig hebt, dan moet er veel snoer in de voet, wat slecht past.

Heb jij ook een Braun WK 3000 BK?