€ 742,- bij My Media Center

Kingston Fury Renegade Pro KF556R36RBK4-128 Review

4 mei 2023, laatste update op 4 mei 2023, 633 views Rapporteer
Product gekocht 0

LET OP!

Ik kwam erachter dat bij DDR5 twee kits van twee modules niet goed samenwerken. Dus toen ik een kit met vier modules zag, wilde ik deze uiteraard op mijn moederbord zetten. Helaas past dit geheugen niet op mijn moederbord. Ik heb een foto bijgevoegd waar een module van dit geheugen links te zien is, en een module van Kingston Fury Beast KF556C36BBEK2-64 rechts. Zoals je kunt zien, zitten de sleuven net op een andere afstand, waardoor het fysiek niet mogelijk is deze modules in een regulier moederbord te plaatsen. Jammer.

Pluspunten

• 128 GB in een kit

Minpunten

• Past niet op mijn moederbord

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Heb jij ook een Kingston Fury Renegade Pro KF556R36RBK4-128?

En als je de module nu eens omdraait?
Nop, dan zit de sleuf nog verder er vandaan. Ze passen helaas echt niet.
Volgens mij heb je de modules omgedraaid?
Dit was de configuratie waarbij ze het dichtst bij elkaar liggen. Als ik ze omdraai, zit de sleuf er nog verder vandaan. Ze passen helaas echt niet.
ik zit ff op de specsheet van beide modules te kijken, want dit vind ik nogal vreemd!

Als ik de afmetingen direct naast elkaar leg zijn ze met enkele micrometers verschil identiek. Verder is het gewoon PC5-5600 DIMM wat standaard afmetingen heeft.

Qua lengte zijn ze inderdaad gelijk. Maar de sleuf in het midden zit bij beiden op verschillende plekken. Vandaar dat ze niet in de sloten passen.

Ik kan trouwens geen nieuwe foto maken: ik heb ze teruggestuurd. Ze waren me wat te duur om te houden terwijl ze niet in mijn moederbord passen.

[Reactie gewijzigd door monnikje op 22 juli 2024 15:33]

Dit zijn dus registered DIMM's, geen normale unregistered DIMM's, en die zijn dus fysiek verschillend. Hoewel het mij niet ook meteen duidelijk was, is dit gewoon een kwestie van uitzoekwerk, geen gebrek van het product.
Dit. Bij DDR4 zijn UDIMMs en RDIMMs hetzelfde kwa afmetingen, maar bij DDR5 niet. Sowieso ondersteunen intel "core" CPUs en ryzen 3 tot 9 geen RDIMM geheugen, dus zelfs als het zou passen zou het niet werken.