Voor de prijs niet slecht maar als je 2 of meer apps tegelijk draait hapert het toestel enorm.
Pluspunten
Robuuste design
Scherm is helder
Nostalgische beltoon
Minpunten
Multi tasken zit er niet in
Druppel in scherm
90hz scherm nutteloos
Loopt regelmatig vast
3 van 5 sterren (Voldoende)
Had het toestel als tijdelijke toestel gekocht (omdat mijn pro-i een probleem heeft met de simkaart lezer) en dacht waarom niet eens een low end toestel proberen voor de weken dat de pro-i weg zou zijn.
Helaas was het een tegenvaller voor mij.
Design:
Vind het toestel er goed uitzien.
Ik heb de bruine kleur gekocht en het oogt duurder dan de €150,- wat je ervoor betaald naar mijn mening.
Ben blij dat ze voor polycarbonaat zijn gegaan voor de zij en achterkant want het voelt robuust aan.(zeker met het reliëf aan de achterzijde)
Aan de rechterzijde zitten de volume +/- en de aan/uit knop.
De linkerzijde heeft een google assistent knop welke onhandig geplaatst is en te makkelijk ingedrukt kan worden waardoor ik het vaak per ongeluk druk.
Er zit een druppel in het scherm wat ik jammer omdat het toestel de druppel niet herkend in apps(alleen in de ui)
Ook zit er een kleine camera "bump" welke extreem snel krast.
Camera:
Er zitten 3 lenzen op maar in de camera app zie ik er maar 2.
De kwaliteit van de fotos zijn erg matig maar voor de prijs is er niet veel te klagen lijkt mij.
Display:
Ze zijn gelukkig voor een ips scherm gegaan.
Het is maar een 720p scherm maar de helderheid is daardoor erg goed.
Buiten in de zon is het geen enkele probleem om het scherm af te lezen.
De 90hz slaat nergens op want het toestel hapert regelmatig.
Het geeft je geen vloeiendere ervaring en het verbruikt meer batterij.
Prestaties:
Voor het geld mag je geen wonderen verwachten dus gamen heb ik niet eens geprobeerd.
Er zijn al sporadisch haperingen tijdens het gebruik in de systeem apps(op 90hz vaker)
Voor youtube of netflix kan het toestel gebruiken alhoewel het scherm niet wow is.
Het wordt nu als toestel voor mijn dochter gebruikt als ze even op youtube gaat.
Als ik aan het werk ben gebruik ik meestal Flitsmeister, maps en spotify/tidal.(redelijk lichte apps lijkt me)
Dit zorgt ervoor dat het toestel vast loopt.
Ook bij alleen Flitsmeister of maps en spotify (op normaal) loopt het regelmatig vast.
Als je 1 app tegelijk gebruikt loopt het wel goed maar dan moet je ook niet gebeld worden want dan loopt het ook allemaal vast(bij navigatie apps)
Ik heb allerlei apps uitgeschakeld en verwijderd zodat er zo weinig mogelijk apps in de achtergrond draaien.
De ui haperingen waren daardoor wel verdwenen.
Heb hierdoor het toestel een paar dagen als hotspot gebruikt in de zoektocht naar een redelijke vervanger.
De pixel 6a heb ik gekozen aangezien er een leuke actie was.
Conclusie:
Het is een leuke toestel voor de persoon die het toestel alleen voor whatsapp en bellen gebruikt.
Als je wat meer wilt zijn er betere opties bij Motorola,
Ik vind dat Nokia nog steeds erg goed is. Bovendien heeft het ook indrukwekkende beltonen. Als je het niet gelooft, kun je de ringtones van Nokia proberen op https://sonnerifr.com/nokia/. Het is geweldig, nietwaar?
[Reactie gewijzigd door lanalana op 22 juli 2024 17:53]
De telefoon voelt naar mijn mening erg goed aan.
Het voelt alsof het echt degelijk gebouwd is vooral voor de prijs.
Maar ze hadden wat mij betreft een enkele camera sensor van hogere kwaliteit kunnen gebruiken en/of een betere soc.
Veel fabrikanten tegenwoordig willen teveel zaken toevoegen die absoluut niet belangrijk zijn in hun low en mid range toestellen.
De gebruikerservaring moet op 1 staan naar mijn mening.
Als ze een toestel zouden maken met een Snapdragon 7 of 8 series zou ik het wel weer eens proberen.
De Nokia 8.1 was een redelijke toestel alleen herinner ik me wat bugs waardoor ik het snel door verkocht had.
Nokia G21 64GB Bruin heeft hele goede en interessante beltonen. Als je Nokia Klingeltöne versies wilt downloaden, kun je de gratis ringtone-downloadwebsite KlingeltonePro bezoeken om ze te downloaden. succes.