Imou Cell Go Solar Kit Review
1 mei 2023, laatste update op 1 mei 2023, 1.054 views
Rapporteer
Product geleend
Een goede camera met zonnepaneel.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Mooi stevig design
- Zonnepaneel
Minpunten
- Instellen naar eigen wens
Ik heb de Imou Cell Go kit een ruime week mogen testen.
Waar ik heel tevreden over ben is de beeldkwaliteit. Het beeld is superscherp zowel overdag en als het donker is. Alleen bij inzoomen wordt het beeld wat korrelig maar is nog wel duidelijk wat wordt weergegeven.
De installatie van de camera spreekt bijna voor zich. Wat minder tevreden ben ik over het verder instellen van de camera. De app waarmee de camera verder ingesteld kan worden is overzichtelijk maar er zijn in eerste instantie te veel instellingen. Hier moest ik even de tijd voor nemen.
De opslag van de beelden kan op het interne geheugen van 4 GB of in de cloud. De cloud krijg je het eerste jaar gratis daarna moet er per maand of per jaar betaald worden. Het liefst had ik de mogelijkheid gehad om de camera op mijn NAS aan te sluiten.
De bewegingssensor werkt op zich goed alleen bij snelle bewegingen, brommer of fiets die de tuin in komt, reageert de camera wat traag. Het bereik van de bewegingssensor (7 meter) is voldoende maar had voor mij iets meer mogen zijn.
Samengevat is de Imou Cell Go kit een goede camera. Door het zonnepaneel hoef je niet meer naar de batterij om te kijken. Met de duidelijke en overzichtelijk app is alles goed te monitoren en in te stellen. De ingebouwde microfoon en speaker geven je tevens de mogelijkheid om op afstand met elkaar te praten, maar hou hierbij wel rekening met een vertraging van 1 à 2 seconden.