Ik had voor m'n vakantie de iAudio 9 aangeschaft en was, ondanks dat Cowon iAudio die reputatie al had, zeer verbaasd over de goede geluidskwaliteit. Een mooi klein handzaam dingetje. Zo klein dat ik hem vergat in 't vliegtuig De bestemming was Thailand en na wat zoektochten voor een nieuwe Cowon speler gaf ik de moed op een gegeven moment op en besloot dan maar voor de iPod Nano 16 Gb te gaan (officiele - geen nep troep). Eigenlijk had ik me voorgenomen nooit meer een iPod te kopen. Ik had ooit een iPod 2nd Gen. en die ging binnen een paar weken de deur uit. Wat een drama. Maargoed, wellicht dat Apple in de afgelopen jaren wel wat stappen had gemaakt, dus toch de gok maar genomen. Eenmaal in m'n hotel de boel aangesloten en raakte...
[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 21:54]
[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 juli 2024 20:25]
[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 24 juli 2024 13:55]
[Reactie gewijzigd door Dutch_Celt op 24 juli 2024 13:55]
[Reactie gewijzigd door Elazz op 24 juli 2024 13:55]
[Reactie gewijzigd door xs4me op 23 juli 2024 06:52]
Daar hebben we het kopje prijs voor...1 ster is niet idioot als je het tegenover de prijs zet.
Ja hoor. Ik heb van alles beluisterd, en de kwaliteitsverschillen (als je de bijgeleverde hoofdtelefoon wegtieft, en niet in no-name DealExtreme of Marquant-territorium komt) zijn niet het verschil waard tussen 5 en 1 sterren.De iAudio waar ik het mee vergelijk is goedkoper en is echt een wereld van verschil qua geluid. Ik weet niet of je deze weleens geprobeerd hebt?
Accuraat als in een vlakke weergavecurve? Of accuraat als in 10 m voor de DJ booth?En aangedikte bass verlang ik helemaal niet. Alleen een accurate bass.
Het probleem is vrees ik van een andere orde. Geluid is vreselijk subjectief, en als jij weet welke speler er wordt gebruikt (zie ook je opmerkingen boven over reputatie van Cowon, en drama met iPod) kun je niet objectief oordelen. Hier wordt dat nogal ver doorgetrokken - naar mijn mening.Daarbij moet ik wel zeggen dat ik het gebruikt heb met de Shure SE535, welke een heel neutraal klankbeeld geeft. Misschien is de combi met beide niet ideaal, zou kunnen. Maar ook met de Sennheiser vond ik het niet fijn klinken. En het gebrek van het klankbeeld aanpassen helpt dan ook niet.
iAudio is niet populair, althans niet bij het audioplebs.Populaire dingen niet goed mag vinden? iAudio is toch ook populair? Daarbij heb ik hier ook een MAC, dus anti ben ik ook niet.
Zeker. En dit is mijn mening over jouw review. Ik heb werkelijk ZO veel 'kenners' gesproken die verschillen in geluidskwaliteit extreem aandikken als ze weten wat er voor apparatuur wordt gebruikt. Bewust of onbewust, ik weet niet eens of je die scheidslijn echt mag trekken.Ik luister naar het geluid. Het hoog is gewoon schel en niet prettig in het gehoor. Dat is wellicht persoonlijk, maar wel degelijk storend waardoor luisteren niet prettig is. De bass is niet neutraal, maar gewoon niet gebalanceerd aanwezeig. Wederom persoonlijk. Het is dan ook mijn review.
Mooie namen.Ik heb hier ook een Marantz SR8500 + KEF iQ serie speakers staan.
[Reactie gewijzigd door Zpottr op 24 juli 2024 13:55]
Alles beluisterd??? Sorry, maar je klinkt toch wel een beetje als een iPod fanboy door die 'Álles'.Ja hoor. Ik heb van alles beluisterd, en de kwaliteitsverschillen (als je de bijgeleverde hoofdtelefoon wegtieft, en niet in no-name DealExtreme of Marquant-territorium komt) zijn niet het verschil waard tussen 5 en 1 sterren.
[Reactie gewijzigd door Sir Dancelot op 24 juli 2024 13:55]
Ik heb van alles beluisterd
[Reactie gewijzigd door Zpottr op 24 juli 2024 13:55]
[Reactie gewijzigd door Sinned123 op 24 juli 2024 13:55]