3. Willen (1.069) Hebben (1.525)

Scythe Mugen 2 Rev. B Review

12 november 2010, laatste update op 12 november 2010, 30 views Rapporteer

Vaak wordt de installatie van deze populaire koeler als problematisch omschreven. Ik vreesde dan ook het ergste maar het viel me 100% mee. Nou moet ik ook zeggen dat ik altijd het moederbord volledig uit de systeemkast verwijder als ik een cpu en/of koeler vernieuw. Daardoor is het natuurlijk veel makkelijker werken. Eerlijk gezegd denk ik ook dat het met deze Scythe Mugen 2 rev. B niet anders mogelijk is.
Bij de meeste 'top flow koelers' zet je de koeler op de processor / moederbord.Bij deze grote 'tower koeler' is het wellicht handiger om andersom te werken en dus het omgekeerde moederbord op de koeler te plaatsen.

Dit werkt makkelijker omdat de schroeven aan de onderkant van de 'backplate' (en dus aan de onderkant van het moederbord) moeten worden aangedraaid. (Bij de meeste top-flow koelers bevestig je de koeler op de cpu door aan de bovenkant van het mobo schroefjes in de backplate te draaien).
De originele verpakking kan bij de montage heel behulpzaam zijn. Samen met een tijdschrift had deze verpakking namelijk precies de goede hoogte om ervoor te zorgen dat ik het omgekeerde moederbord aan een kant (bij de pci-slots) op de verpakking kon laten rusten en aan de andere kant kon ik het moederbord precies goed op de cpu (na een mooi lijntje Arctic Silver 5 precies ter hoogte van de processorkernen te hebben aangebracht natuurlijk) plaatsen. Schroefjes aan de achterkant door backplate en mobo en op de koeler vastdraaien. Piece of cake! Zonder hulp gemonteerd.

Heb jij ook een Scythe Mugen 2 Rev. B?