Trust GXT 131 Ranoo Review
22 april 2023, laatste update op 15 januari 2024, 360 views
Rapporteer
Product gekocht
De Trust GXT 131 gebruikt een PAW3212 sensor, deze trackt onder normale omstandigheden prima, maar LOD is wat hoog en bij snelle bewegingen volgt de muis het soms niet meer. De draadloze verbinding is stabiel en ik ondervond geen vertraging of haperingen. Pasvorm en bouwkwaliteit lijken in orde, maar moet zien hoe de muis de tand des tijds weerstaat.
Pluspunten
- Pasvorm
- verbinding stabiel
Minpunten
- Pixart PAW3212 is "beperkt"
- RGB uitschakelen onpraktisch
- Batterijduur niet zo best
3 van 5 sterren (Voldoende)
Functies:
Voor draadloze functionaliteit wordt gebruik gemaakt van een 2.4Ghz usb dongle. Verlichting heeft verschillende modi, regenboogkots, afzonderlijke kleuren en multikleur pulseren. Jammer dat de muis niet onthoud welke instelling je gebruikt bij het uitschakelen, je zult dus elke keer de lichtknop onderaan moeten spammen om de RGB uit te zetten als je de muis uitschakelt. Wat wel vernuftig is is dat de muis na 1 minuut geen activiteit zichzelf in een standby modus zet om energie te besparen. Ik gebruik oplaadbare batterijen en deze toevoeging is dan ook zeer welkom voor de millieubewuste gebruiker.
Er wordt gebruik gemaakt van een of twee AA batterijen voor stroom, dus geen oplaadbare accu. Dit vind ik een plus. Ja, je kunt de muis gebruiken met één batterij. Met één batterij weegt de muis 118g, absoluut geen lichtgewicht dus. Voor de liefhebber van wat gewicht in de hand dus prima.
Om de muisgevoeligheid in te stellen kun je uit de voeten met twee knoppen, de stappen zijn als volgt: 800, 1200, 1600, 2000, 2400, 4800dpi. Meer dan genoeg om op hoge snelheid de muis over het scherm te laten vliegen.
Gebruik:
De pasvorm is prettig en de knoppen en muiswiel voelen prima, al zijn de zijknoppen wat sponzig qua feedback. De ergonomie betreft een palmgrip muis, dus voor middel/grote handen prima. Kleine handen kunnen beter naar een andere muis kijken.
Je krijgt twee extra knoppen op de GXT 131, een in het midden van de zijknoppen en eentje links vooraan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om sprinten of springen aan toe te wijzen in een game.
Ik heb tijdens het testen geen problemen ondervonden met de draadloze verbinding, geen haperingen of verlies van verbinding. Zeer netjes.
Het tracken van de Pixart PAW3212 is niet zonder problemen, de LOD voelt wat aan de hoge kant en de muis kan bij snelle bewegingen nog wel eens moeite hebben met het volgen. Nou is dit een budgetmuis en verdienen de meesten van ons geen brood met "quickscopen", maar ik had met Counter Strike GO toch zo nu en dan met een 180° draai dat het niet goed ging en mijn richtmerk ergens in de hoek van de monitor belande.
Batterijduur ben ik niet echt over te spreken, ik heb er zelf een oplaadbare 2000Mah oplaadbare batterij in gedaan en deze was na twee dagen regelmatig gebruik al leeg. De muis is dus niet zo zuinig in gebruik heb ik ondervonden.
Conclusie:
Voor het geld kan het slechter, maar er is ruimte voor verbetering om het een budgettopper te maken. Er zijn budgetmuizen die de minpunten van de PAW3212 niet hebben, en dat maakt de positie van deze muis discutabel. Je levert sensorprestaties in voor randzaken. Ook zou het makkelijker moeten zijn om de verlichting uit te schakelen, elke keer 10x de lichtknop onderaan in moeten drukken om door alle kleurmodi heen te gaan is gewoon irritant. RGB is schattig, maar kan het best weggelaten worden op een draadloze muis, het voegt weinig toe voor het gebruik en vreet extra stroom. Als de muis software had was dit "probleem" niet aanwezig. Wat betreft de levensduur van de batterij ben ik teleurgesteld, ik had toch echt wat meer verwacht in dat opzicht.
Is er dan iets wél goed aan de muis? Ja, persoonlijk voelt de muis zeer prettig in de hand en de verbinding is stabiel, dat mag gezegd worden. Wil je persé een betaalbare draadloze muis en kun je leven met matige sensorprestaties dan is de Trust GXT 131 het overwegen waard. Anders is het wellicht toch een idee wat meer uit te geven en een muis te kopen die zich beter leent als gaming muis en zuiniger is...
Levensduur van de knoppen kom ik nog op terug. Trust geeft twee jaar garantie.