€ 67,- bij CAPS

ASUS PRIME H610M-R D4 Review

watdoethetertoe
20 april 2023, laatste update op 20 april 2023, 279 views Rapporteer Product gekocht

ASUS PRIME H610M-R D4

Miskoop maar misschien prima voor een ander.
Alles lijkt te werken behalve audio via HDMI.

Eeen simpel bordje was alles wat ik behoefde maar ik had er geen rekening mee gehouden dat asus de hdmi poort kon verkloten.
Ze hebben het voor elkaar gekregen om HDMI te maken zonder ondersteuning voor meerdere kanalen.
Daar waar HDMI 1.4 al 8 kanalen understeund heeft dit bord GEEN ondersteuning voor meer kanaals HDMI.
Voor Surround verwijst Asus je naar de audio analoge uitgangen.

Leuk hoor 4K@60Hz maar zonder surround kun je net zo goed GEEN HDMI implimenteren!

Na kontakt met asus: "voor volledige surround ondersteuning dient u toch echt de reguliere audio jacks te gebruiken. De aansturing van de HDMI poort is niet direct hiervoor geconfigureerd"

Pluspunten

• Simpel

Minpunten

• Geen HDMI met surround

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik zou niet zo pissig zijn als asus hier gewoon voor waarschuwt en ik niet dagen hoef te trekken aan een W11 systeem wat gebouwd is op een dood paard.
De windows sound testen 5.1/7.1 en Atmos testen deden het allemaal bijna.
5.1: geen zijkanelen, 7.1: de zij kanelen achter en de achter kanelen verdewenen. Atmos: gerommel in de front heigth kanalen. Muziek in DTS, 5.1, 7.1 en 4.0 zetten allemaal de reciever in multichannel maar er komt alleen geluid uit de fronts.

Heb jij ook een ASUS PRIME H610M-R D4?