€ 322,10 bij CAPS

Streacom FC10 Alpha Fanless Zwart (zonder optisch slot) Review

19 april 2023, laatste update op 19 april 2023, 513 views Rapporteer

Ruim opgezette fanless behuizing. Zeer compleet afgeleverd.

Ik wilde dus een fanless behuizing. Deze stevige behuizing van dik aluminium is groot genoeg voor een atx bord zonder voeding of een micro atx met voeding. Alle mogelijke bevestigings gaten en schoeven zijn voorgeboord , getapt en met bij behorende schroeven geleverd.
Er is zijn 2 aandachtpunten. Koop een extra raiser HT4 (https://streacom.com/products/ht4-thermal-riser/) en langere heatpipes. De moderne moederborden hebben niet de clearence die deze kast standaard vereist.

Zonder enige moeitje kun je 5 SDD monteren, of een paar HDD's, voor de liefhebber is er een versie met optionele optische schijf lader. Maar wie werkt er nog met optische schijven?
Met PCI-ex raisers kun je nog 2 extra PCI kaarten monteren. Hoewel me dat moeilijk lijkt.

De voeding optionele ZF240 voert ook zijn warmte af aan de kast.

Al met al een schitterend sobere kast zonder enige geluidsproductie

Pluspunten

• Mooi sober
  • RRedelijk performance. max 87Watt cpu
  • zelfs koelpasta wordt meegeleverd
  • ruim opgezet
  • Stevig.
  • aan de zijkant, tussen de koel ribben zitten gen3 usb connectoren.

Minpunten

• duur
  • plaatsen extra Video kaart wordt moeilijk

Opmerking over de heatpipes.
De heatpipes moeten naar de zijkant van de kast en lopen bijna vlak van de CPU naar de zijkant. Ik vermoed dat alle moederboarden hier wel Elko's, koelribben en andere obstakels hebben. Hiervoor moet je dus de HT4 raiser voor gebriuken. De Standaard heatpipes zijn net te kort voor de standaard lokatie van een 1700 socket.
Hoewel ze lang genoeg zijn om mee te werken denk ik dat ik nu dissipatie vermogen kwijt ben geraakt. De langere heatpipes zijn inmiddels besteld.

Alles wordt meegeleverd, zelfs schroefjes voor sdd's of hdd's. Koelpasta ook hoewel wat aan de krappe kant.
Er is 1 dingetje wat ik jammer vind. Het power lampje naast de power knop is wit. Had ik graag rood gezien

Het bouwen was minder makkelijk dan wat ik van PC's bouwen gewend ben. Maar dat is omdat werken met heatpipes nu eenmaal wat lastiger is.

Eerste foto: Rechts de voeding gemonteerd op de rechte koelribben. Links: De cpu voert warmte af naar de linker koelribben. Midden boven: er is nog plek voor 2 extra 2,5" SSD's.

Onderste foto: 1 elko dwingt me om de raiser in te zetten. En ik had nog wel een moederbord gezocht met zo min mogelijk componenten op die plek

Heb jij ook een Streacom FC10 Alpha Fanless Zwart (zonder optisch slot)?

Eindelijk zie ik dat er weer een opvolger van de HFX is, en die heb ik ook nog steeds in gebruik vanaf 2006 en die heb ik al 2x hardmatig een update gegeven. :)

Ik zou wel graag eens weten welke voeding trafo (merk & type ) hier in in zit.

[Reactie gewijzigd door Bigsat op 24 juli 2024 20:28]