€ 38,99 bij bol

Trust Lyra Toetsenbord + Muis, Qwerty UK, Zwart Review

15 april 2023, laatste update op 15 april 2023, 690 views Rapporteer

Deze desktopset gekocht voor de Minisforum NUC bij de TV. Maar het beviel dermate slecht dat ik het hele spul teruggestuurd heb.

Pluspunten

• Verpakkingsmateriaal is duurzaam (papier en karton)

Minpunten

• Zeer slechte connectie
  • Onduidelijke handleiding
  • Haalt computer niet uit slaapstand

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Normaal gesproken koop ik geen spullen van het merk Trust, maar deze keer heb ik maar een uitzondering gemaakt omdat deze combinatie (een desktopset met een tenkeyless toetsenbord en muis, en bovendien draadloos) vrij uitzonderlijk is.

Deze desktopset was bedoeld voor de Minisforum NUC die ik bij de televisie gekocht had voor het afspelen van films en het terugkijken van programma's via ZiggoGo. Deze NUC staat in de kast onder de TV bij de Denon receiver.

Bij het aansluiten met de bijgeleverde USB dongle ging het al niet lekker: de muis 'sprong' in plaats van vloeiend te bewegen, en bij het typen miste ik karakters.
Later heb ik geprobeerd om over te schakelen naar Bluetooth, maar door de onduidelijke handleiding had dat nogal wat voeten in de aarde. Uiteindelijk is dat ook gelukt, maar de problemen bleven. Soms reageerde het toetsenbord totaal niet, dan weer kreeg ik ineens heel veel karakters ineens. Ook de muis reageerde traag of helemaal niet, en het lukte ook slecht om de muis nauwkeurig te positioneren.

Na een middag tobben was ik het zo zat dat ik alles weer terug heb gedaan in de doos en een retour heb aangevraagd bij Bol.com. Dus nu maar een ander desktop setje uitzoeken voor bij de TV.

Voorlopig geen Trust meer voor mij.

Heb jij ook een Trust Lyra Toetsenbord + Muis, Qwerty UK, Zwart?

Jammer dat dit niks is. Ik zoek iets voor mijn alternatieve thuiswerkplek, voor een HP laptop en een MacBook Air, liefst met verlichte toetsen, "voor weinig". Een MX Keys / Mouse of MK850 set vind ik daarvoor te duur. Waar heb jij nu voor gekozen?
@ikweethetbeter, ik heb nog geen alternatief gevonden. Omdat het voor bij de tv is heb ik geen behoefte aan een groot toetsenbord, maar het moet wel draadloos zijn. Ik denk dat het erop neerkomt dat ik toetsenbord en muis apart aan moet schaffen. De MX Keys/Mouse heb ik ook naar zitten kijken, maar die vind ik voor de toepassing ook te duur inderdaad.

[Reactie gewijzigd door HeleBoel op 23 juli 2024 09:01]

OK, dank en succes, ik kijk ook verder!
<verwijderd>

[Reactie gewijzigd door HeleBoel op 23 juli 2024 09:01]

Misschien deze? Reviews lijken ok.
Dank voor de tip, dat is inderdaad een goed alternatief. Ik zag Rapoo wel langskomen in de Pricewatch, maar niet in combinatie met een muis.

Ik had zelf deze op het oog.
Ik heb hem gekocht voor een desktop met Windows 11, een desktop met Windows 10 en een laptop met Windows 10. Het installeren was ze gepiept, stelde niks voor. Duidelijke handleiding (visueel)Het werkt als een speer! Totaal geen nadelen ontdekt. Veel kwaliteit voor weinig geld