Als je op de PC gaat gamen, dan heb je een goede muis nodig. Muizen heb je in allerlei soorten, kleuren en maten. De een heeft nog meer knoppen dan de ander, en zit er verschil tussen bedraad en draadloos. In het verleden heb ik al de Trust GXT 130 Ranoo kort gehad en 3 jaar de Fantech WG10 Raigor II, maar deze begon na te laten en werd tijd voor een nieuwe. Vrienden adviseerde mij de Trust GXT 131 Ranoo en in deze review vertel ik wat over deze draadloze Gaming muis.
Nu hoor ik de laatste jaren dat men liever bedraad doet gamen dan draadloos, dit zou voornamelijk te maken hebben met eventuele vertraging. Hoewel we hier praten om een 100ste tot een 1000ste van een seconde, zijn er gamers die dit meteen merken. In de loop der jaren is dit natuurlijk goed verbeterd, en vooral Logitech maakt hier reclame van, maar ikzelf merk deze verschillen niet, maar dat kan ook zijn omdat ik voornamelijk single player games speel. Maar ook bij games als Splitgate, deze alleen multiplayer is, merk ik hier niks van.
Ik zij het net al, ik heb de Trust GXT 130 Ranoo heb ik al eerder gehad, en de Trust GXT 131 Ranoo is de verbeterde versie, of te wel de opvolger van de GXT 130. Nu ga ik in deze review geen vergelijkingen doen, maar de muis voelt wel vertrouwd en om eerlijk te zijn, de punten die ik minder vond, is bij deze ook verbeterd.
De Trust GXT 131 Ranoo kosten slechts €18,00, en dat klinkt een beetje erg goed, maar ik vind hem erg mooi, maar ook vind ik hem persoonlijk erg goed in de handen liggen en hij bewoog erg prettig. De rubberen coating zorgt daarbij voor optimale grip en controle. Zowel op shooters als point en click games vond ik de muis erg prettig en snel reageren. Hij heeft een on en off stand, maar je kunt de muis rustig op on laten staan als je hem een paar uur niet gebruikt, want de muis kent een slaapstand. Je ontwaakt de muis heel makkelijk door hem te bewegen, je merkt aan de Neonverlichting die gaat branden.
De Trust is zoals eerder vermeld een draadloze Gaming muis, deze met de bij behoorde dongel geleverd wordt. Hij kan tot maar liefs 8 meter van de dongel zonder problemen gebruikt worden. De muis is voorzien van negen game-knoppen, deze je per spel naar eigen smaak kunt instellen, verder heeft hij een scrol-button en knoppen om de snelheid van de muis aan te passen. Er zit ook een knop op deze muis speciaal voor shooters, hierdoor kun je 2x schieten met 1 klik.
De Trust GXT 131 Ranoo komt zonder software, en dat betekent dat hij heel makkelijk te installeren is, dongel in PC doen en gebruiken maar. Helaas kun je hierdoor geen knoppen standaard instellen en zal deze nooit van een update verzorgd worden. Nu is dat updaten nog niet zo spannend, maar bij een muis met zo veel knoppen was een software om hem in te stellen, als was het als optie, wel mooi meegenomen.
De Trust GXT 131 Ranoo is zeker geen verkeerde muis, en zeker niet voor een prijskaartje van €18,-. Hij ligt lekker in de hand, ziet er leuk uit, en de Neonverlichting maakt het af. De muis is prima voor mensen die hem voor te gamen willen gebruiken, maar niet alle toeters en bellen erop willen, of niet te veel geld eraan willen uitgeven. Ikzelf ben niet iemand die flinke wedstrijden doet spelen en daarom is deze voor mij perfect en is het zeker een aanrader.