Sennheiser Momentum 4 Wireless (Zwart) Review
6 april 2023, laatste update op 31 mei 2023, 458 views
Rapporteer
Product gekregen
Ik heb deze headset gekregen van mijn werkgever en ik ben er absoluut niet over te spreken. De audiokwaliteit is (zeker voor een Bluetooth headset) heel erg goed, hij zit comfortabel, hij ziet er goed uit, etc. Maar de software is zo verschrikkelijk slecht dat ik hem met goed geweten niet kan aanbevelen. Ik heb ook de Sony MX1000M3's en die zijn een veel betere keuze.
Pluspunten
- geluidskwaliteit
- comfortabel
Minpunten
- firmware vol bugs
- touchpad zeer slecht
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Update 31-05-2023
Ik heb de headset nog een maandje de kans gegeven en dagelijks gebruikt. Ik was heel blij toen er laatst een firmware update uitkwam die me de mogelijkheid gaf om het overgevoelige touchpad[1] simpelweg uit te schakelen in de instellingen. Dat en het oplossen van wat vervelende bugs was voor mij reden om de update te installeren.
Dat duurde maarliefst 65 minuten. Bluetooth is natuurlijk niet zo snel, maar ik vond dit toch wel extreem.
Helaas bood de nieuwe firmware niet de kwaliteitsverbetering waarop ik had gehoopt. Het touchpad was weliswaar geen probleem meer - hoewel ik daar de mogelijkheid om de muziek te besturen via de headset mee opgaf - en diverse bugs waren weg maar daar kwamen helaas alleen maar nieuwe bugs voor terug.
Het connectiemanagement werd ook instabieler. Werken met twee connected devices tegelijk werd zo goed als onmogelijk dus heb ik hem moeten unpairen van mijn laptop om in ieder geval muziek vanaf m'n telefoon te kunnen blijven luisteren. Maar ook met slechts één paired device traden problemen op. Zoals het random droppen van de connectie terwijl er muziek wordt afgespeeld. De hoofdtelefoon uitzetten en weer inschakelen is dan de enige manier om weer verbonden te zijn. Ook de bug waardoor er meteen wordt opgehangen zodra je een telefoongesprek naar de headset schakelt was een tamelijk vervelende.
Al met al heb ik de conclusie getrokken dat dit product wat mij betreft niet fit-for-purpose is. Heel erg jammer, want de audiokwaliteit is geweldig.
Ik ga na het schrijven van deze review naar onze IT-afdeling om te vragen om een ander model. Desnoods koop ik zelf wat anders, want dit is geen doen zo.
[1] het ding reageerde zelfs op mijn haar, duidelijk niet getest op mensen met lang haar