€ 439,90 bij NBB.com

Samsung S27B800T Zwart Review

4 april 2023, laatste update op 25 februari 2024, 314 views Rapporteer

Dit scherm is bijna niet te vinden in de PriceWatch, wel de non-Thunderbolt 4 versie maar niet deze S80TB. Was wel specifiek naar een TB4 scherm op zoek, aangezien mijn Lenovo Laptop zo'n aansluiting heeft.
Wat betreft die aansluting: dat werkt wel goed, af en toe een hapering maar ik verdenk de Lenovo van dat probleem, want heb met andere Thunderbolt schermen ook wel eens issues.

Grootste issue: de kleurinstellingen van dit scherm zijn heel slecht. Het beeld is of te flets of heel merkwaardig gekleurd en dat begint me te hinderen en te storen. Krijg het met geen mogelijkheid ook maar in de buurt van m'n andere Dell UP2516D scherm, zelfs het Lenovo laptop scherm is veel beter. Heel jammer, had veel beter verwacht van Samsung.

Pluspunten

• ThunderBolt 4, geen USB-C dock nodig
  • Scherp beeld
  • Daisy Chaning
  • Prijs

Minpunten

• Instellingen vaag

3 van 5 sterren (Voldoende)
Dit scherm - specifiek de Thunderbolt 4 versie - is lastig te vinden in de Pricewatch, S80TB levert geen resultaat op.
Dit scherm vervangt één van mijn twee Dell UP2516D, wilde naar minimaal één 4K scherm en deze Samsung S80TB verenigt dat met Thunderbolt 4, daisy chaining, ethernet en voldoende power delivery.

Ervaringen ++
- Daisy chaining werkt goed (USB-C naar DP kabel), af en toe toch een hikje helaas
- Ethernet, laden, USB: idem. Dus maar één USB-C kabel naar Lenovo ThinkBook laptop, geen USB-C dock nodig
- Scherp beeld

Ervaringen --
- Fletse kleuren of juist veel te warm/bruinrood. Gekoppelde Dell UP2516D veel gebalanceerdere kleuren. Kleuren zijn echt niet goed, heb al van alles geprobeerd maar het blijft veel te flets. Beeldmateriaal lijkt bijv. wel overbelicht, maar als ik het beeld dan verschuif naar m'n Dell scherm is het ineens wel prima. Heel jammer en dat kost echt nog een ster
**Update** Fletse kleuren bleek aan HDR instellingen te liggen, alles met HDR uitgezet en nu is het veel en veel beter. Wel vreemd, want mijn setup zou HDR moeten ondersteunen

- Auto power-off: mooie functie, maar activeerde midden in een presentatie, niet relaxed. Full screen powerpoint niet herkend als activiteit?
**Update** probleem van de spontane auto-poweroff niet meer teruggekomen (Updates??)

- Elke keer weer register product popup, kan niet uit?
- Power LED: waar zit die?
- en meer merkwaardige instellingen

Functioneel goed scherm, instelmogelijkheden heel matig, kost 2 sterren.

Heb jij ook een Samsung S27B800T Zwart?

Hoi! Goede review, ik heb beetje hetlzefde gevoel er over.
Wel heb ik een vraag!:

Ik probeer al een tijdje Daisy Chaining op te zetten, maar het lukt niet.

Eerst kon mijn (werk)laptop het niet aan, maar ik heb net een nieuwe en die zou moeten werken geloof ik (Thinkpad L16 Gen 1 met Ryzen 7 Pro 7735U with Radeo Graphics).

Als ik in verschillende tutorials kijk, lees ik vaak dat MST moet aangezet worden in de monitor. Maar, ik zie deze hele functie niet in mijn S80TB (LS27B800TU).

Hoe heb jij het zo makkelijk voor elkaar gekregen?
Ik heb namelijk 3 van deze S80TB monitoren gekocht en zou ze willen daisy chainen zodat mijn hub er uit kan.

[Reactie gewijzigd door georgk86 op 18 juli 2025 11:16]

Kan me niet herinneren iets specifieks ingesteld te hebben voor het daisy chainen. MST moet wel aanstaan idd, maar alleen op het scherm dat het signaal doorgeeft, maar zie ook geen optie in het menu.

Weet wel dat je wel de juiste fysieke poorten moet gebruiken en het kan nauw komen met het type DP kabel, maar dat had je vast ook uit uitgeprobeerd.