Inhoud
De case (voorzien van beschermfolie) wordt geleverd compleet met een aantal accersoires:
- SATA-kabel (50 cm)
- Voedingkabel om aan te sluiten op USB stroompunt - voor gebruik in SATA modus (50 cm)
- USBkabel die kan worden aangesloten op de Micro USB-poort met 2 USB stekkers 1 x data 1 x voeding (50 cm)
- Kunstof leder hoes voor de case.
- Schroevendraaier voor montage
- 3 schroefjes (1 reserve)
- CD-rom
- Installatie handleiding op papier (ook Nederlands)
Installatie
De installatie is heel eenvoudig. Het komt er op neer dat je de 2.5" drive op de connector schuift en vervolgens het geheel in de case. Dan 2 schroefje (erg klein) er en, en klaar is tie.
Gebruik
De case kan zowel via een eSATA poort worden gebruikt als via USB. Beide heb ik getest.
Ik heb er mijn 'oude' 160 GB HDD uit mijn laptop ingedaan omdat ik een SSD had aangeschaft. Zo krijgt de HDD een 2e leven!
eSATA:
In de eSATA mode heb ik de case aangesloten op mijn Synology DS109. Het apparaat wordt gelijk herkend en werkt zonder problemen.
De speciale voedingskabel kan gewoon in een USB-poort maar zou afhankelijk van de schijf wel minimaal 1A moeten kunnen leveren. De schijf die ik heb gebruikt had een maximale stroom gebruik van 0.55 A. Theoretisch dus eigenlijk 50 mA te veel.
Hoewel dit in het begin goed ging, dit toch later wel problemen. Ik heb toen de USB-kabel er bij geprikt en extra stroom toegevoerd via de power connector op deze kabel (het langste USB uiteinde).
Een alternatief is de USB-poort aan te sluiten op een netadapter met USB-poort die minimaal 1 A levert. Maar deze wordt er niet bijgeleverd. Gelukkig wel de kabel dus

. In de praktijk wil je natuurlijk liever een USB poort gebruiken als dat even kan.
USB
Via de micro USB poort kun je 2 USB kabels aansluiten om zo voldoende stroom te kunnen leveren. In de praktijk werkt het met 1 poort aangesloten in veel gevallen (ook in mijn geval) dus ook gewoon.
De schijf wordt netjes herkend.
Backup-knop
De backup-knop die op het apparaatje zit heb ik niet gebruikt. Voor zover ik weet is er alleen ondersteuning voor deze knop onder Windows.
Wat mij betreft is dit een prima aankoop.
De voedingsmogelijkheden zijn mijns inziens voldoende, hoevel een extra adapter voor eSATA gebruik in sommige gevallen handig zal zijn.
De aansluitmogelijkheden zijn goed ondersteund, ook met de bijgeleverde bekabeling.
Door de duidelijk handleiding en schroevendraaier wordt er niets aan het toeval overgelaten.
De schijf zit er stevig in (in mijn geval) maar ik kan me voorstellen dat dit afhangt van het merk/type schijf. Die van mij is 9,5 mm dik. Een dikkere 2.5" zal er niet ingaan.Kijk dus goed of dit voor jou de beste oplossing is.