ASUS TUF Gaming Radeon RX 6800 OC Edition Review

26 maart 2023, laatste update op 26 maart 2023, 262 views Rapporteer

De RX 6800 OC is een prima kaart voor het spelen van spellen op een resolution van 1440p. De installatie is makkelijk als de kast groot genoeg is, want de kaart is echt lang. De bouw van de kaart is robuust. Het is geen top notch videokaart, alleen is voor mij perfect voor een net wat zwaardere gaming opzet die niet het onderste van je budget vraagt.

Pluspunten

• Opgenomen vermogen is laag
  • Goede 1440p prestaties

Minpunten

• Omvang is groot
  • Software vraagt nog aandacht

Aanleiding en afwegingen

Ik was rond november op zoek naar een video kaart die geschikt is om zonder problemen 1440p games te spelen. Verder wilde ik geen top notch videokaarten want ook mijn CPU is er één uit het middensegment en wel een AMD 5700x.

Op basis van verschillende video's ben ik me gaan oriënteren op de AMD RX 6700 of the NVidia 3060 Ti. Dit zou voldoende zijn voor de eisen die ik heb en tevens valt het verbruik van de kaarten rond de 250W mee. Tijdens de oriëntatie viel mijn oog op de Asus TUF Gaming RX 6800 OC omdat deze niet veel duurder was dan de RX 6700 op dat moment. Door het beperkte verbuik paste de kaart ook bij mijn voeding van 650W.

Bouw

Ondanks dat op reviews aangegeven wordt dat het een grote kaart is, blijkt dit ook bij inbouw. Ik heb een ruimere kast aangeschaft, Corsair 4000D Airflow, om de installatie uit te kunnen voeren. De foto geeft een idee van de lengte van de kaart.

De kaart is robuust en is makkelijk te installeren. Behalve de grootte ben ik tegen geen andere installatie uitdagingen aangelopen.

Gebruik

Ik speel voornamelijk e-sports, real time strategy spellen en zoiets als Tomb Raider. Voor deze spellen is de kaart en bijbehorende configutatie meer dan geschikt. De 200 FPS voor Leagues of Legends is geen probleem. Ik heb de settings hier gemaximeerd op 200, setting Ulta High. Ook spelen op 4K kan nog aardig met rond de 58 FPS voor bijvoorbeeld Tomb Raider met settings normal.

De software van AMD is compleet en ik mag nog aardig wat tijd besteden om alle mogelijkheden wat betreft instelling te ontdekken.

Voor RGB effecten zou je volgens mij niet hoeven te doen daar deze minimaal zijn.

Afsluiting

Al met al ben ik erg tevreden met de kaart en doet deze waarvoor ik het bedoeld heb. Ik heb ook nog wat hoofd ruimte om wat andere zaken te onderzoeken zoals VR.

Heb jij ook een ASUS TUF Gaming Radeon RX 6800 OC Edition?