De Kingston is voor zover ik weet de enige SSD ooit die zo veel verschillende uitvoeringen kent. Dat wil zeggen zowel PCIe 3 als 4, ten minste twee verschillende controllers en ten minste twee verschillende types geheugen
Er zijn dus veel verschillende types te koop van deze snelle SSD. De hardware kan dus nogal sterk verschillen. Zoals gezegd maakt het niet heel veel uit welke configuratie aan hardware je krijgt, ze zijn allemaal heel snel.
Er zijn mensen die ze hebben terug gebracht naar de winkel of zelfs een rechtszaak wilden starten. Maar dat is allemaal nergens voor nodig, ze zijn namelijk allemaal heel snel.
Het enige scenario waar deze SSD niet goed in is betreft het volschrijven van de hele SSD in een stuk.
Maar gelukkig gaat dit tegenwoordig op voor de meeste SSD's en is het in mijn geval alleen iets wat je doet als test. Maar het moet gezegd zijn, back up je dagelijks de volle 1TB aan data dan gaat dat met deze te lang duren.
De temperaturen blijven laag genoeg, ook bij lang en zwaar gebruik. Alles blijft onder de 60 graden.
Daardoor is er geen koelblok bij nodig. Dat kan je dus geld besparen, zowel op de koelblok kosten als energie.
Dit is de snelheid die je kan verwachten, en dan maakt het dus niet uit welk type je hebt.
Conclusie:
Er zijn maar twee types SSD's waar ik echt bittere ellende mee heb gehad, dat zijn in een grijs verleden de SSD's van OCZ en recent van de Lexar 620 serie dat een ramp bleek te zijn.
Deze Kingston NV2 SSD is een hele grote stap voorwaarts ten opzichte van de eerdere NV1. De snelheden zijn veel beter ondanks verschillende types hardware. Het enige minpunt is de snelheid bij in een keer volschrijven.