€ 56,69 bij KommaGo

TP-Link Omada TL-R605 SafeStream Gigabit Multi-WAN VPN-Router Review

16 maart 2023, laatste update op 16 maart 2023, 908 views Rapporteer

Gebrekkig product met slechte support.

Pluspunten

• Prijs
  • Formfactor
  • Cloud manageable

Minpunten

• Setup is niet intuïtief
  • Ontbrekende functies
  • Voldoet niet aan het label "Zakelijk"
  • Slecht geschreven GUI

2 van 5 sterren (Slecht)
Voor een product dat al zolang op de markt is had je verwacht dat het toch meer volwassen zou zijn.
Helaas is dat niet het geval in mijn ervaring. En eerlijk gezegd vind ik dat de tekortkomingen niet realistisch zijn. Het zijn functies die veel mensen zullen gebruiken in mijn beleving.

Nederlandse ondersteuning

Zeer slecht. Het lijkt wel of er maar een iemand werkt, ik kreeg een mobiel nummer en dat gaf geen antwoord niet na meerdere keren bellen, boodschap inspreken of bericht appen.

Ten einde raad ben ik maar naar US support community gegaan. Hier kreeg ik in elk geval prompt antwoord op mijn vraag al was dit niet wat ik had gehoopt qua oplossing.
Als een button in de DHCP client tabel de naam export heeft dan wil ik dat ook kunnen doen. Het antwoord echter is "Nee hiermee exporteer je een template csv die je kunt invullen"

De grafische Interface
De Kolom Status is erg verwarrend. Als de Status Enabled is staat en een rode knop met wit kruis achter. Werkt het nu wel of niet?
Hier kan je dan op drukken en dan wordt de status Disabled met een groen bolletje en een vinkje.

Ook ongelofelijk dat 1:1 NAT niet wordt ondersteund als de router geen statich WAN IP adres heeft. Wat een tekortkoming.

En dan de inconsistentie met de csv lijst.
Het-Scheidingsteken kan enkel "," zijn en geen ";".
Mac adressen mogen wel weer worden gescheiden door ":" of "-".
De tekst zoals de benaming van de LAN port is hoofdlettergevoelig dus "LAN" is geen "lan" en resulteert weer in een importfout. Ook kan je de DNS naam niet aanpassen als je een DHCP reservering maakt.

Ik heb jarenlang switches gebruikt van TP-LINK en die waren prima.
Het router segment hadden ze beter niet kunnen betreden.

Heb jij ook een TP-Link Omada TL-R605 SafeStream Gigabit Multi-WAN VPN-Router?