Mobile Action Voiis Stereo Wireless Music Gateway Review

ArnieNFW
11 november 2010, laatste update op 14 november 2010, 4.398 views

Mobile Action Voiis Stereo Wireless Music Gateway

Ik wilde graag muziek op (met name) de iPad naar mn stereo sturen. Aangezien ik op mn iPad continu een sleeve heb, was een bedraad dockingstation geen optie (zo gauw je een hoes/sleeve gebruikt, past een docking station niet meer).
De keuze is er dan tussen de Belkin Bluetooth Music Receiver en de VOIIS, beide werken via bluetooth.
Ik heb een tijdje lopen twijfelen: de Belkin had een aantrekkelijke prijs, maar de VOISS had (volgens reviews) een wat beter bereik + de mogelijkheid hem ook 'omgekeerd' (geluid naar Bluetooth device) te gebruiken (en een hogere prijs).
De keuze was overigens snel gemaakt toen hij een paar weken geleden op iBood kwam te staan met een prijs die lager was dan de Belkin...
Het pakketje
Kartonnen doosje,...

Pluspunten

• eenvoudig in gebruik
  • kan zenden of ontvangen
  • redelijke afstand mogelijk (ism class-1 100meter)
  • goede kwaliteit geluid

Minpunten

• helemaal zwart zou mooier zijn (smaak......etc)
  • zou het niet leuk zijn als je deze apparaten ook digitaal aan je versterker zou kunnen koppelen? Het Bluetooth signaal is tenslotte al digitaal....

Het pakketje
Kartonnen doosje, half open met doorzichtig-plastic mal. Bevat de voiis-"tower" (zie foto), een voeding (voeding lelijke creme kleur met mini-usb aansluiting), kleine handleiding en 2 aansluitsnoertjes: 1 stuk 3,5mm mannelijk naar 3,5mm mannelijk (de normale koptelefoonaansluiting) en 1 stuk 3,5mm mannelijk naar 2x tulp aansluiting.

De VOIIS Tower
Persoonlijk had ik het mooier gevonden als hij volledig zwart was geweest, maar.... dat is ie niet en er is geen keus. Vooraan heeft het apparaatje een klein drukknopje en 3 ledjes 2 gele 1 blauwe).
Achteraan 2 stuks 3,5mm inbussen voor geluid in & uit en een mini usb aansluiting (voeding).

Afhankelijk of je een bluetooth audio stream wilt ontvangen en wilt omzetten in analoog geluid of het tegenovergestelde moet je dus een kabeltje aansluiten.

Initieren
~5 seconden de knop indrukken activeert hem voor pairing met een bluetooth koptelefoon, het linker gele ledje brandt dan. De knop langer inhouden (~8 sec) zorgt ervoor dat hij visible wordt en kan pairen met bv een iPad, iPod, iPhone, Blackberry; in dit geval brandt de rechter gele led.
Tijdens het pairen knippert de blauwe led.

Ik gebruik de VOIIS verder niet als (bluetooth) transmitter, maar was wel nieuwschierig of het zou werken, aangezien er verder geen aanvullende knopjes zijn maar wel het bluetooth device (met onbekende naam) gevonden moet worden en de pair-key ("0000") ingegeven moet worden.
Nou heb ik gelukkig een Bluetooth koptelefoon en ik kan zeggen: helemaal probleemloos!

Pairen met de iPad is verder geen probleem; hij wordt snel gevonden en na het geven van de key 0000 is ie gekoppeld.
Ik heb de VOIIS op een klik aan/klik uit zitten. Ook zet ik Bluetooth uit op de iPad om de batterij zoveel mogelijk te sparen. Dat betekent dat als je op deze wijze muziek wilt luisteren, je eerst de VOIIS moet aanzetten, op de iPad via het configmenu Bluetooth moet aanzetten en even op de devicenaam moet drukken.

In de huidige iPad firmware verdwijnt de volume-slider en moet je het volume verder op je stereo regelen. Prima dus. Er is een (zeer) kleine vertraging merkbaar, maar die is niet lang genoeg om irritant te zijn (en te worden).

Kwaliteit
Ik heb geen meetapparatuur, dus kan het alleen beoordelen op gehoor. En dat is helemaal prima: ik hoor geen ruis, helder geluid. Net of je met de koptelefoon naar de iPad aan het luisteren bent, of naar een cd.

Afstand
Heb het alleen op de begaande grond getest, maar wel met gewapend-beton muren ertussen: geen enkel probleem. Ik haal dus minimaal een meter of 8.

Plaatjes zal ik naderhand nog toevoegen. Als er vragen zijn, hoor ik het wel!

Heb jij ook een Mobile Action Voiis Stereo Wireless Music Gateway?

Leuke review!
Hoe is het volume niveau? Ik vraag dat omdat de iPad gekoppeld via de 3,5mm plug met een stereo installatie te zacht klinkt. Geluid is dan zowel regelbaar via Ipad slider en stereo maar het blijft te zacht klinken. Als ik de iPad bedraad koppel met de AV set van Apple (de brede stekker) dan is het volume prima, alleen regelvaar volume op stereo.
Anoniem: 264077 16 januari 2011 16:05
vandaag in de aanbieding voor 39,95 bij OneDayPrice
Kan je ook internetradio over je speakers laten gaan met de Voiis?
Het is niks anders dan een BT ontvanger die het omzet naar analoge audio. Dus als jij je internet-radio-audio op BT kan zetten, kan de Voiis het via je versterker op de speakers gooien.
Het antwoord is JA, tenzij..