Ik heb niet vergeleken met de A53.
Je vraag is een beetje algemeen: "is het een verbetering tov de A52s 5G?"
Vanuit mijn fotografie oogpunt, waar ook mijn review over ging: ja, duidelijk. De hoofdcamera is duidelijk beter onder alle omstandigheden, de telelens (3x) is een aangename toevoeging. De ultra-wide is hetzelfde.
Hoewel de hoofdcamera van de S21 FE 12 Mpixel is en de A52s 5G 16 Mpixel (64 Mpixel met 2x2 pixel binning), is de hoofdcamera van de S21 FE duidelijk beter en maakt hij ook scherpere foto's met een hogere dynamiek. Onder perfecte omstandigheden merk je daar niets van en maakt de A52s ook prima, heldere en scherpe foto's. Ik vind de camera van de A52s 5G ook uitstekend, maar gewoon minder dan die van de S21 FE.
(De A52 4G zou ik nu niet meer aanraden, en mijn persoonlijke ervaring is dat opnames van de A52 4G iets minder zijn dan die van A52s 5G hoewel de hele camera opzet 100% identiek is. Mogelijk dat die veel snellere chipset van de A52s het verschil maakt in nabewerking en optimalisatie.)
In het algemeen: Ik heb de A52s als zakelijke telefoon en ben er heel tevreden over (na jaren van Motorola's). Heel snel en mooi scherm. Mijn collega heeft de A53 en is daar net zo tevreden over. Als we foto's vergelijken tussen de A52s en A53 (met "scene optimalisatie" uit als je geen Samsung/Teletubby groen en blauw wilt), zien die er net zo goed uit.
Als foto's minder belangrijk zijn of je fotografeert alleen bij mooi weer, en bijvoorbeeld een langere accuduur wel belangrijk is, zou ik voor minder geld óf een A52s kopen óf een A53. Die hebben ook allebei OIS.
Als het gaat om langere ondersteuning, en een fractie langzamere telefoon geen bezwaar is, zou ik dus voor de A53 gaan.
(Alles vanuit mijn persoonlijke ervaring)
Edit: ik overweeg voor mijn vrouw ook een A53, maar eigenlijk wil ze een iets kleinere, handzamere telefoon. Dat zou dan een pixel 6a worden)
[Reactie gewijzigd door hvdwolf op 26 juli 2024 07:04]