Imou Rex 4MP Review
20 februari 2023, laatste update op 20 februari 2023, 1.032 views
Rapporteer
Product gekocht
Dit is een prima ip-camera met veel opties. Zoek je een camera die niet afhankelijk is van een Chinese-cloud zoek dan verder.
Pluspunten
- Goedkoop
- Veel opties
- Makkelijk in te stellen
Minpunten
- Volledig cloud-afhankelijk
- Spreken werkt alleen met Imou app
2 van 5 sterren (Slecht)
Cam is makkelijk en snel in te stellen met de bijbehorende app. Helaas moet je hier wel een account voor aanmaken. Daarna lopen alle verbindingen met de camera via de servers van Imou (dochteronderneming van Dahua = Chinees). Houdt er dus rekening mee dat ooit deze camera niet meer wordt ondersteund en je niks meer met je camera kunt omdat je hem niet lokaal kunt configureren.
Wat wel werkte (via Onvif) is lokaal beeld bekijken en geluid beluisteren, als de camera geen internetverbinding meer krijgt (dicht gezet in firewall). Maar detectie van mensen en huisdieren, sirene en andere extra opties werken dan niet meer. Je kunt de camera ook niet via een webinterface oid benaderen om instellingen aan te passen.
Met een andere app dan de Imou-app spreken door de camera werkte niet (ik gebruik graag 'IP Cam Viewer' op Android). Helaas, want van tevoren veel uitgezocht en bij deze camera terecht gekomen omdat alles lokaal te gebruiken zou zijn, maar de Onvif standaard lijkt onvolledig geimplementeerd.
Omdat ik van mijn privacy houd is deze camera weer retour en is er weer een Foscam besteld (ook Chinees, maar volledig lokaal te houden, incl detectie van mensen die op de camera zelf lijkt te werken).