Zorg wel dat je een moederbord hebt, waar de aansluiting extra stevig is gemaakt. Ik had gekozen voor een Gigabyte bord met (GIGABYTE Ultra Durable PCIe Armor) Waar de aansluiting extra stoer is. Nog steeds hangt de kaart een beetje aan de rechterkant. Extra ondersteunen is optioneel.
#Fractal Design Torrent Compact
Nu heb ik een Fractal Design Torrent Compact, en deze kast is meer gemaakt voor airflow (luchtgekoeld).. Ik wilde toch waterkoeling er in, de kast ondersteund dit wel maar staat erom bekend dat dit niet goed past aan de voorkant, of je moet de filter weg laten.. maar beneden plaatsen was geen optie.. Want de AORUS RTX 3080 kaart is vrij lang, dan kon ik niet de leidingen mooi weg werken. Uiteindelijke dan toch in de front geïnstalleerd, kast sluit niet 100% aan de voorkant .. En het past ook maar net! De radiator & AORUS RTX 3080 komen op millimeters na net niet tegen elkaar aan ^.^
#Temp | Idle 34°C
Als ik Battelfield 2142 speel op 1440: 45°C /46°C (High of Ultra maakt niet uit DLSS op Quality)
De kaart is nagenoeg niet warm te krijgen
#Stroom verbruik | Idle 33 watt
Met de huidige kosten voor stroom, ben ik daar eigenlijk wel veel mee bezig. Ik heb de 3080 ingesteld via Geforce Experience op Power maximum: 35% hiermee kan ik nagenoeg veel games perfect mee spelen en gebruikt de kaart +- 139 watt (zelfs battlefield 2142 op Ultra.) Als ik Borderlands 3 aan slinger verhoog ik hem naar 50% en dan zit ik +- op 200watt.
#LCD Gimmick
Leuk schermpje aan de zijkant, veel opties, nagenoeg werkt de software RGB Fusion perfect bij mij.
Je kunt een custom text invoeren, afbeelding of bewegend gifje (wat ik voor deze review heb getest) zie afbeeldingen. Bewegend gifje werkt blijkbaar niet op Tweakers..
bron gifje & op de
videokaart
#Design
Aan beide kanten mooi effect met verlichting, die je ook in de software kunt aanpassen.
Ja hij is groot, maar oogt daarentegen dan ook mooi in je case!