€ 769,97 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 512GB opslag Groen Review

19 februari 2023, laatste update op 19 februari 2023, 198 views Rapporteer

Het heeft even geduurd maar eindelijk een Galaxy die top draait. Heb elke Galaxy gehad die ooit uitgebracht is maar de S23 Ultra is de eerste die alle boxjes aanvinkt.
Geweldige camera, goede accuduur, snel/soepel, goed updatebeleid, prachtig display en mooi design.

Pluspunten

• Snel en soepel
  • Camera, Video kwaliteit
  • Accuduur
  • Features

Minpunten

• Formaat
  • Geen supersnel laden

Ik ga geen uitgebreide review doen want er is al veel over gezegd en er zijn zoveel kleine verbeteringen waardoor het een heel lang verhaal gaat worden dus ik hoe het bij een korte toelichting.

Wat mij betreft heeft het even geduurd maar eindelijk is er een Galaxy die alle belangrijke boxjes aanvinkt. Heb elke Galaxy gehad die ooit uitgebracht is maar de S23 Ultra is de eerste die alles goed doet. Het manko van niet soepel lopen is opgelost, update beleid is wellicht de beste in Android land en accuduur is gewoon goed en de camera en met name de video kwaliteit is echt heel goed. Kortom een goed allround toestel.

Ik heb vele uitstapjes naar iPhone gedaan vanwege de camera/video kwaliteiten, de vloeiende prestaties en updates maar dat hoeft nu niet meer. De S23U doet hetzelfde maar dan met de features van Android. iOS is niet mijn ding.

Heb ook nog de Pixel 7 Pro gehad maar die vond ik niet allround genoeg ondanks dat het best een goed toestel is voor het geld. Vind de Google Experience te karig en het liep helemaal niet 100% soepel als wat ik gehoopt had. Ook de accuduur was niet zo goed.

Kortom, de S23U heeft voor mij geen grote minpunten.
Als ik wat moet bedenken dan had de sluitertijd van de camera wat sneller gemogen wat sommigen kennen als 'shutter lag' wat eigenlijk iets anders is. Maar bij minder goede lichtomstandigheden kan een foto van bewegende kinderen of dieren wat bewogen zijn. Ik heb daar minder moeite mee maar ik weet uit ervaring dat de iPhone 13 dat veel beter doet
Verder het grote formaat vind ik minder fijn en geen supersnel laden maar omdat ik altijd draadloos oplaad is dat ook geen gemis.

Kortom, Samsung heeft een goede zet gedaan om de Snapdragon soc te gebruiken en te focussen op software. Ook de prijs valt achteraf alleszins mee vanwege de vele kortingen en promoties.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S23 Ultra, 12GB ram, 512GB opslag Groen?

Toestel heeft super snel laden 2.0, mits je een goede lader en laadkabel gebruikt.
Bij mij gaat toestel in 30 minuten van 15% naar 85%. Ik vind dat best snel laden...