We zochten een kast om de 7900xt in kwijt te kunnen. De corsair 220t begon veel te klein te worden. We keken eerst naar de nieuwe Fractal North en hadden deze ook besteld, helaas werd de lervertijd vertraagd, dus toch weer verder gezocht naar een nieuwe kast, waar deze uit kwam. Dit lijkt wel het grote broertje van de Corsair iCUE 220t, naast de fractal design north is dit 1 van de weinige (witte) kasten die we echt mooier vinden. En door zowel wit als zwart in het kleurenschema te maken is het veel makkelijker om witte en zwarte componenten te mixen.
Ik heb weinig te klagen over deze kast, behalve dat als de fractal north op voorraad was ik nogsteeds die zou kiezen i.v.m. een maatje kleiner en hij wat mooier is voor de woonkamer ivm houten front.
We waren wel blij verrast over hoe praktisch een i/o aan de zijkant is i.p.v. bovenop, dit zouden meer kasten mogen doen! De RGB bij de i/o maakt het ook leuk om naar te kijken.
We willen de GPU nog verticaal gaan plaatsen, hiervoor moet je een aparte gpu vertical mounting bracket kopen, de gene die wij hebben gekocht was blijkbaar Pcie 3, ondanks dat dit backwards compatible hoort te zijn werkte dit helemaal niet, dus pas op met welke je koopt...
Hieronder foto's van de corsair 220t vs de sharkoon CA300H. In de corsair hebben we oude hardware gedaan (i7 7700K + 1080ti) maar is incompleet (mist een CPU koeler en voeding). Onze cable management in de CA300H zou ook nog wat beter kunnen
:strip_exif()/m/417466/1PtGnQKXp1Gju7HruAoPhubDPrgkE4wou8Kdmud5LFBRUPhO4J.jpeg?f=620xauto)
De voorkant heeft andere abstracte vormpjes dan de Corsair, maar het idee is hetzelfde waardoor de uitstraling op elkaar lijkt. De Corsair staat hierin uit (daar hebben we niet genoeg hardware voor), maar de belichting van de fans geeft een vergelijkbaar effect, bij de sharkoon zijn de fans wel iets beter zichtbaar omdat de gaten groter zijn.
De corsair gebruikt een wit/grijs kleurenschema (maar dan wel weer zwarte brackets) terwijl de sharkoon volledig een wit/zwart kleurenschema gebruikt. De kleurenschema van de Sharkoon staat wat strakker en is bovendien praktischer als je witte componenten met zwarte componenten wilt mengen, wat erg handig is gezien het tegenwoordig steeds lastiger lijkt om witte componenten te vinden.
:strip_exif()/m/417466/1PtGnQlP0v7R7iBrz9n6sTqV98SeuYhWEYFZUcf78J7mQPGNgA.jpeg?f=620xauto)
Aan de linkerkant zie je hoeveel groter deze kast is, het is niet te-groot, maar het neemt wel wat extra ruimte in beslag. Excuses voor de zwart/rode kabels die wat uit de toon vallen, die moeten we nog vervangen (en de zwarte kabels die we nog hadden waren niet ideaal voor deze videokaart...)
:strip_exif()/m/417466/1PtGnQxVshznTQOwOnSdo1sWQfus7YoDd1XPCtJMmyXcthORM1.jpeg?f=620xauto)
Rechterkant is ook van glas, waardoor je beide kanten van het moederbord kan zien. Hier kan je ook nog mooi wat SSDs kwijt. Ik vind het leuk dat de Sonic art van mijn moederbord (PG-Sonic) hierdoor net te zien is, al had ik er graag wat meer van willen zien. Maar ik snap dat dat moeilijk te realiseren is, en de meeste moederborden zullen geen art aan de achterkant hebben.