€ 249,- bij Amazon.nl

Hoover HF222AXL 011 Review

15 februari 2023, laatste update op 15 februari 2023, 191 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik snap de hype ronde de draadloze steelstofzuigers niet. Veel te duur en zuigt voor geen meter.

Pluspunten

• Flexibel
  • Draagbaar
  • Lampjes op zuigmond

Minpunten

• Matige zuigkracht
  • Altijd haren die in de knoop zitten
  • Matige kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik snap de hype van deze stofzuigers niet. Ik kon h'm van iemand overnemen voor een zacht prijsje. Nieuw in doos etc. Alles erop en eraan. Eigenlijk zocht ik een kruimeldief en deze leek me wel handig om de trap mee te zuigen.

Wat ik verwachte was een stofzuiger. In theorie zou ik mijn traditionele stofzuiger de deur uit kunnen doen en deze in de plaats gebruiken. Dat is dus niet zo. De zuigkracht is vergelijkbaar met die van een kruimeldief. Drie kinderen met modderlaarzen op de mat trekt hij gewoon niet. Het is een prima apparaat om de hagelslag onder de ontbijttafel vandaan te zuigen maar het huis goed stofzuigen vereist meer zuigkracht.

Na het bijstellen van de verwachtingen viel het verder wel mee. Je kunt makkelijker komen op die onmogelijke plekjes, de trap gaat ook best aardig en de lampjes op de zuigmond zijn werkelijk geniaal. Nadeel is dat je meteen kunt zien hoe belabberd hij eigenlijk zuigt.

De grootste fout die ik heb gemaakt is dat ik hem mijn vrouw cadeau heb gedaan. Sowieso was het niet mijn geniaalste idee om een stofzuiger cadeau te doen aan mijn vrouw en toen het ook nog niet de beste op aarde bleek te zijn, waren de rapen gaar. Helemaal terecht, als iemand nog tips heeft hoe ik het weer goed kan maken, dan hoor ik het graag. Voor haar is dit apparaat een bron van irritatie en dat snap ik best. Hoe dan ook wil ik proberen een representatieve review te schrijven.

Wil je even snel een kamer stofzuigen dan kan dit prima met dit apparaat. Hij is vrij licht, flexibel en je zit niet te klooien met een snoer en slang die overal achter blijven hangen. Qua geluid vind ik het wel meevallen maar als je op de turbo knop duwt dan is het toch best indrukwekkend. De turbo-knop is overigens de enige manier om het vloerkleed een beetje schoon te krijgen.
Heb je een gladde vloer en zuig je voornamelijk stof op, dan gaat dat prima. Hagelslag gaat ook nog wel, ronde dingen zoals muisjes kun je vergeten. Hij is ook heel goed in haren, maar dan niet om op te zuigen maar om te verzamelen in de ronddraaiende borstel in de zuigmond. Na een beetje stofzuigen volgt een flinke harenverwijdersessie. Zoals gezegd is de zuigmond uitgerust met ledjes waardoor je precies kunt zien waar het vuil ligt. Daarmee kun je ook het resultaat van je inspanningen bewonderen, met wisselend resultaat. De zuigmond is trouwens erg flexibel waardoor je in de onmogelijkste hoeken komt.

De kwaliteit valt me tegen. In de zuigmond zit een stuk stofzuigerslang wat na een paar maanden al een flinke scheur vertoonde. Het zit dan ook precies in het scharnier. Helaas hebben de geniale mensen van Hoover bedacht om het stuk slang te verlijmen dus vervangen is een uitdaging. Ik heb er een stuk tape op geplakt en dat houdt het aardig. Uiteraard heb ik contact opgenomen met de klantenservice en tot op heden hebben ze me heerlijk van het kastje naar de muur gestuurd. Verder valt het me op dat de onderdelen goed in elkaar klikken maar steeds stroever komen te zitten. Beetje smeer ertussen en weer door.

Goed, ik kom tot mijn conclusie. Eigenlijk zocht ik een vervanger voor mijn 10 jaar oude Philips stofzuiger van een paar tientjes en mijn kruimeldief van 15 Euro. Dit Hoover geval zou zo'n 190 Euro moeten kosten, wat ik al met al toch wel zo'n 150 Euro te veel vind. Ik zou h'm lekker laten staan in de winkel en voor een goede traditionele stofzuiger gaan.

Heb jij ook een Hoover HF222AXL 011?