Fractal Design Torrent Compact Black RGB TG Light Tint Review
15 februari 2023, laatste update op 15 februari 2023, 208 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooie behuizing, super airflow, maar slechte cable management
Pluspunten
- Airflow
- Bouwkwaliteit
- 180mm fans
- Fractal support
Minpunten
- Cable management
- 1x front usb werkt niet, bekend probleem
De Torrent Compact is een mooie case en de airflow is uitstekend. Dat komt door de 180mm fans die meegeleverd worden. Zelf nog een 180mm en een 140mm op de onderzijde geplaatst.
De meegeleverde fans zijn superstil en van de bekende klachten dat de fans zouden tikken heb ik geen last van.
Het is echt een luchtkoeling behuizing. Waterkoeling zou wel kunnen, maar dan wordt het wel heel krapjes. En dan komen de 180mm fans niet tot hun recht. Want de enige manier is de voorzijde voor een radiator.
De meegeleverde pwm hub kreeg ik niet aan de gang. PWM werd niet herkend in het bios na het aansluiten er van. Dus zelf een hub gekocht die ook nog de rgb kan aansturen.
De voeding zit aan de bovenzijde. Op zich en prima plaats, maar door de minimale ruimte om kabels weg te werken moeten alle kabels naar boven.
Een van de front usb poorten werkt niet. Blijkbaar is dit een veelvoorkomend probleem bij Fractal behuizingen.
Na een mailwisseling met hun support krijg ik vanuit Zweden een nieuwe front io opgestuurd. Alleen het doorgeven van het serienummer was voldoende.
Het wegwerken van alle kabels is bijna niet te doen. Het heeft mij echt flink wat uren gekost om het maar enigszins netjes te krijgen. De ruimte tussen het moederbord en de glasplaat is maar 2 cm.
En omdat de zijkant ook van glas is, zijn alle kabels zo in het zicht niet echt fraai.