Gosund Smart Wi-Fi Plug SP112 Review
15 februari 2023, laatste update op 15 februari 2023, 225 views
Rapporteer
Product gekocht
Aangeschaft om domme op afstand bedienbare schakelaars te vervangen.
Vooral handig om een simpel schakel schema op toe te passen met veranderende condities.
Pluspunten
- de schakelaar kun je een eigen naam geven
- Met de verplichte app is er een goed schakel schema op te zetten
Minpunten
- Werkt standaard niet met home assistend
Ik had nog 25 jaar oude op afstand bedienbare schakelaars in het gebruik maar die zijn zwaar beperkt in de maximale stroom doorlaat en werken alleen met de afstandsbediening er van.
Tevens komen er zonnen panelen op het dak dus wordt het tijd om een paar zware stroom vreters te beperken zodat die alleen aan kunnen als de zon schijnt.
Verder moet ik af en toe een stekker uit het stopcontact halen om een drink fontein voor katten te kunnen vullen alleen kan ik moeilijk bij die stekker komen dus ook dat probleem maar gelijk aangepakt.
Totaal 4 schakelaars leek mij voldoende.
De aanschaf en levering via Megekko liep zeer soepel en een dag later had ik ze al binnen.
Van te voren even wat lezen ter voorbereiding en loop tijdens de installatie proces van de 1e schakelaar in een val.
De QR code voor de Gosund app klopte niet en ik kreeg een app van een vreemd iets voor geschoteld, dus maar zelf zoeken via de play store.
Na de juiste app installatie maar eens beginnen met het installeren van de 1e stekker/schakelaar.
Het correct ingeven van de wifi gegevens op een klein mobiel schermpje vind ik wat lastig maar een bluetooth toetsenbord verhelpt dat probleem vrij snel en heeft zijn voordelen tijdens het hele proces bewezen.
Zodra de schakelaar in het netwerk zit kun je hem netjes een eigen naam geven en ook opgeven in welke ruimte hij zit.
Het is wat verwarrend als hij in de app niet meteen in de juiste ruimte komt te staan maar na de app even te sluiten en weer te openen is dat opgelost.
Daarna is het even zoeken hoe de event handelaar werkt maar dat is redelijk intuïtief.
Schakelaar 1: Wasmachine, deze mag alleen overdag aankunnen zodat ik eigen stroom verbruik om zo toekomst bestendig te zijn.
Schakelaar 2: Droger, zelfde regels als de wasmachine dus dat is handig.
Jammer alleen dat er geen simpele optie is om de eerste installatie gegevens her te gebruiken zijn (wachtwoord voor het netwerk) maar gelukkig heb ik nu een goed toetsenbord ter beschikking.
Schakelaar 3: een staande lamp in de woonkamer, Aan lijkt me het beste 10min. na zonsondergang en uit op mijn bed tijd.
Toch ook maar eens kijken of dat die wil schakelen als het regent of bewolkt is.
Schakelaar 4: fontein. Hier heb ik een probleem, de koelkast zit op de zelfde stekker en die mag niet uit blijven.
Dus een toggel schakeling plaatsen zodat ik de fontein kan vullen.
En natuurlijk een extra bescherming er op die kijkt of de schakelaar uit is, 5 min wacht en dan de boel weer aan zet.
Het is lekker simpel in voor elkaar te krijgen en binnen kirt eens kijken of ik een licht sensor van dit merk te pakken kan krijgen zodat ik iets meer nuttige schakel momenten kan creëren zodat ik zoveel mogelijk eigen stroom blijf gebruiken en niet de dure van de energie maatschappijen.