Denon AVR-X1200W Review

killyou007
14 februari 2023, laatste update op 12 september 2023, 386 views Product gekocht

Denon AVR-X1200W

super receiver, zie uitgebreide review
audyssee werkt super ,maar je moet wat aan passingen doen er na naar eigen inzicht .
dat kost tijd en gehoor.
Het online gebeuren geen ervaring dat gebruik ik niet.

Pluspunten

• instellingen
  • geluid
  • 4 k beeld
  • atmos ook bij 2.0a hdmi
  • hdr ook bij hdmi 2.0a
  • dts x

Minpunten

• ab plastic achtig
  • ab teveel onzin knoppen erop

zeer goede receiver als je er tijd insteekt en geduld hebt en alles goed leert kennen, dus niet geschikt voor jan en alleman. Dus heb je haast koop een stereo versterker.

4k doorvoer met arc is super , met e acr wat ik niet heb nog beter.
geluid ook op stereo is uitmuntend want ik houd van rammen met bijv acdc of piano muziek, geen ruis of rare ploppen als je over gaat op andere ingangen. ik ben zelf type geen kippevel op bepaalde nummers dan gaat ie eruit en gooi hem 6 hoog naar beneden maar echt ja ik kreeg kippevel na bepaalde nummer en dan zegt wat na me sony mosfet versterker(die weg is dus) ism dus met me teufel speakers. damm wat een geluid met zo veel detail en bass. Wel bass instellen als het teveel is of rommellig wordt in instelingen.

Het is echt genieten als je hem koop of een opvolger want deze is al van 2016.
hdr en atmos ook via deze receiver( xbox one geeft dat aan)
Zelfs na 7 mnd doe ik nog wat instellingen anders om te kijken of het wel goed staat bijv midden speaker op klein of groot zetten.Het blijft uiteindelijk persoonlijk geluid.

tip koop goede achterspeakers dus goede boekenplank speakers ,de receiver geeft ook lage tonen op achter speakers, verder front speaker bijv teufel ultimate 40 mk3( die ik heb) die blazen en mooi detail op elke muziek soort. Geen kleine speakers maar deze doet zijn werk zonder subwoofer.
Over midden speaker kan ik zeggen duurder wil niet zeggen beter, heb zelf meerdere kunnen testen van duurdere jbl tot aan andere merken zoals tannoy, sommige zijn rommelig in spraak en muziek uiteindelijk heb ik merk mordaunt short als midden speaker en zij speakers 7.1 opstelling en yes die is zuiver en rocks!
Natuurlijk is het zo weet je niet beter dan weet je niet beter maar blijf testen als het kan.Beter laat dan nooit dus.

ab zit teveel onzin op dat kan wat slimmer zoals knop sleep timer ect dat kan vervangen worden door bijv loudness waar je nu in menu voor moet kijken.

kopen?ja als je beetje audio nerd bent zeker of iets rond 600 euro zoekt is er denk ik geen betere.

Heb jij ook een Denon AVR-X1200W?

4k doorvoer met arc is super , met e acr wat ik niet heb nog beter.
Does not compute. ARC of eARC heeft niets met 4K te maken, genoemde termen zijn puur Audio (Return Channel).